Affärsinriktad CFO till bolag i tillväxt

Affärsinriktad CFO till bolag i tillväxt

För vår kunds räkning söker vi nu en engagerad och affärsinriktad CFO som vill vara med på en tillväxtresa och ta en aktiv roll i strategier och styrning av koncernen. Du kommer bygga upp ekonomifunktionen, Business Support, till en ny nivå för att möta ökad tillväxt i koncernen. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Rollen är verksamhetsnära och du kommer arbeta både operativt och strategiskt och ha stor möjlighet att påverka den framtida utvecklingen.

Ansvarsområden
  • Planera, leda och samordna ekonomifunktionen -Business Support.
  • Sammanställa samt kommunicera finansiella rapporter och analyser till ledning, ägare och styrelse
  • Ansvara för budgetprocessen och tillsammans med VD sammanställa samt presentera förslag till årsbudget för styrelsen
  • Ansvara för att det finns tydliga, säkra och effektiva system och rutiner för rapportering, redovisning och lönehantering
  • Bidra med finansiell expertis och proaktiva analyser som underlag till såväl strategiska beslut som mer operativa affärsbeslut
  • Arbeta tätt tillsammans med VD och ledning för att utveckla och implementera strategier och processer för fortsatt tillväxt och lönsamhet.
Din bakgrund
För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en erfaren ledare med tidigare vana av personalansvar och har mångårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, med fördel i en växande koncern. Du har även dokumenterat goda erfarenheter från att arbeta med förbättringsförslag och lösningar för att driva verksamheten framåt. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat i ett entreprenörsdrivet bolag eller bolag inom konsultverksamhet är det meriterande. Du är civilekonom eller motsvarande inom ekonomiområdet.
Som person är du proaktiv, engagerad och driven med en god förmåga att skapa ordning och struktur. Du är både tydlig och pedagogisk i din kommunikation och har ett lösningsorienterat angreppssätt med en vilja att kontinuerligt utveckla såväl medarbetare som rutiner och processer. Som ledare utstrålar du trygghet och har ett ledarskap präglat av ett entusiastiskt och förtroendeskapande agerande. För att passa i den här organisationen är du en teamspelare och trivs i en föränderlig miljö med korta beslutsvägar.

Ansökan
Vår kund har valt att samarbeta med SJR i den här rekryteringen. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catharina Langert på 031-333 54 81. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 maj 2019 (17 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.