Service- och reservdelssäljare till Zeppelin Power Systems

Service- och reservdelssäljare till Zeppelin Power Systems

Om Zeppelin

Zeppelin AB är exklusiv återförsäljare och servicelämnare för Caterpillars motor- och generatorprogram i Sverige. Vi erbjuder kompletta motor- och energisystem samt service, baserade på Caterpillars motorprogram som sträcker sig från 6,4 till 5.650 kW. Vi jobbar med nyförsäljning och service av motorer och generatorer för marina applikationer, Industrimotorer för OEM-applikationer, elkraftgenerering för primär och sekundärapplikationer samt motorer och generatorer för lokapplikationer

Tjänsten

Tjänsten omfattar försäljning och utveckling av relationer med både nya och befintliga kunder. Målet är att öka värdet på våra serviceåtaganden och växa våra marknadsandelar inom eftermarknad. Du ingår i ett mindre team som fokuserar på service men är del i ett stort sälj- och serviceteam som hanterar hela den svenska marknaden. Under stort eget ansvar hanterar du olika typer av ärenden och bistår kunder och kollegor med priser, avtalsunderlag och support.

Du genomför egna kundbesök där du utifrån behovsanalys och kravställning tar fram lösningsförslag och presenterar serviceerbjudanden. Resor i tjänsten förekommer frekvent.

Du är bekväm med att läsa och skriva avtal samt att jobba i olika system som t.ex. CRM system och MS office. Ordning och reda i det du gör är en självklarhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som i grunden har ett stort tekniskt intresse, framför allt inom drift och underhåll, är praktiskt lagd och trivs med försäljning. Du är van dataanvändare, inte minst vad gäller Officepaketet. Du talar och skriver engelska obehindrat och innehar svenskt körkort.

Då rollen innebär mycket kundkontakter är det viktigt att du har förmågan att kommunicera på ett sätt som är förtroendeingivande. Du är känd av andra för att vara, öppen, drivande och ansvarstagande. Du besitter vidare ett gott ordningssinne och en förmåga att skapa god struktur på det dagliga arbetet.

Sammanfattningsvis söker vi alltså en tekniskt intresserad säljare med praktisk erfarenhet.

Du har gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom teknik alternativt motsvarande kunskap förvärvad via praktisk erfarenhet. Kunskaper inom el-kraft och/eller marint är meriterande samt Dokumenterade och kontinuerliga säljresultat gärna inom teknisk försäljning

Intresserad?

Välkommen att kontakta:

Jeanette Jonasson, General Manager Power Systems på 0733-767500 , Unionens representant Jessica Högman, 070-6488760

eller Satina Sankoh på HR 073-2144827
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Försäljning, Innesäljare
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://zeppelin-cat.se/se
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.