Kemikaliekonsult inom Health Tech

Kemikaliekonsult inom Health Tech

Söker du utveckling utanför labbmiljö med möjlighet att påverka? Beskrivs du som en noggrann, förändringsbenägen och kommunikativ kemist? Då kanske det är dig vi söker! Konsultuppdraget kommer att starta omgående och pågå under minst 6 månader med placering hos vår globala health tech kund i Mölndal. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Syftet med rollen är att stötta registrering av nya kemikalier och granskning av befintliga kemikalier i ett nytt kemiregister, samt säkerställa och utvärdera exponeringsscenarier för kemikalier från leverantörer för applikationer. Du kommer att uppmuntras att arbeta självständigt i ett så kallat 3E-system med givna kemikaliska uppgifter. Du kommer även ha mycket kontakt med leverantörer för att säkerställa giltiga säkerhetsdatablad och relevanta exponeringsscenarier, samt med olika myndigheter för att säkerställa dokumentation enligt föreskrifter. Du kommer att ingå i ett härligt och drivet team där ditt arbete är kontorsbaserad med rapportering till labbchef.

Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen är du handlingskraftig med hög energinivå med förmågan att hantera parallella arbetsuppgifter med noggrannhet, effektivitet och prioritering. Vidare är du social och förändringsbenägen där du är trygg att arbeta självständigt mot tidsramar och riktlinjer. Du gillar att bygga relationer och nätverk där du alltid strävar att kommunicera på ett tydligt, enkelt och inspirerande sätt - både internt och externt. För att ha rätt förutsättningar in i rollen har du minst en kandidatexamen inom kemiteknik, bioteknik eller motsvarande. Då du förväntas ha mycket kontakt med leverantörer och myndigheter behöver du vara flytande på engelska. Det är meriterande om du har goda kunskaper på svenska, franska eller spanska.

Önskade tekniska färdigheter:
  • Kunskap om REACH downstream
  • Bedöma kemiska exponeringsscenarier
  • Kunna förstå och mäta säkerhetsdatablad
  • Förvalta detaljerad riskinformation till praktiska lösningar
  • Kunskap om nya direktiv kring exponeringsscensarion
Är du intresserad att veta mer? Tveka inte att kontakta Jenny redan idag!
Mer info
Kontaktperson Jenny Lundkvist
Telefon 0720774415
Område Mölndal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (9 dagar kvar)