Servicetekniker Elkraft

Servicetekniker Elkraft

  • Är du en problemlösande tekniker?
  • Vill du jobba med ett av världens starkaste varumärke Caterpillar?
Vi söker nu en driven och självständig servicetekniker inom elkraft med ett arbetssätt som kännetecknas av struktur, gott samarbete, bra omdöme, ett stort säkerhetsfokus och att du agerar i enlighet med mål och riktlinjer.

Du som söker är av natur kommunikativ mot kunder och arbetskamrater, samt har ett sunt affärssinne och är mål- och resultatinriktad

Om tjänsten

Som servicetekniker hos oss kommer du att vara delaktig i att driftsätta och underhålla större som mindre anläggningar för främst reservkraft runt om i landet. I arbetsuppgifter ingår också felsökning och reparation.

Du skall ha god teknisk förståelse för att kunna utvärdera och analysera mätningar, samt läsa teknisk dokumentation såsom t.ex. elschema etc.

Tjänsten innebär resor, främst inom Sverige, även om resor i övriga Europa kan förekomma.

Då arbete i stor utsträckning äger rum hos våra kunder är din placeringsort för tjänsten flexibel och ej nödvändigtvis bunden till vårat huvudkontor.

Andra uppgifter som kan förekomma är montage och montageledning vid installation av reservkraftsanläggningar och dess kontrollutrustning.

Om Pon Power

Pon Power AB är exklusiv återförsäljare och servicelämnare för Caterpillars motor- och generatorprogram i Sverige, Norge, Danmark och Holland. Vi erbjuder kompletta motor- och energisystem samt service, baserade på Caterpillars motorprogram som sträcker sig från 6,4 till 5.650 kW. Vi jobbar med nyförsäljning och service av motorer och generatorer för marina applikationer, Industrimotorer för OEM-applikationer, elkraftgenerering för primär och sekundärapplikationer samt motorer och generatorer för lokapplikationer

Din bakgrund
  • Minst gymnasium med inriktning på el.
  • Goda förkunskaper om elkraft och generatoraggregat.
  • Erfarenhet av styrsystem som Deif, ComAp eller Deep Sea är meriterande.
  • God kännedom om starktströmsföreskrifter, elstandard och elmarknaden generellt är meriterande.
  • Engelska flytande i tal och skrift.
Din profil

Som person är du strukturerad, noggrann och har lätt för att kommunicera. Då vi är ett litet team i en stor organisation så behöver du trivas med att arbeta både självständigt och i team, planering och flexibilitet är viktiga ledord.

För att bli framgångsrik i din roll är det viktigt att du har en utmärkt samarbetsförmåga i din relation med kollegor, kunder samt vår huvudleverantör Caterpillar och andra underleverantörer.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Frågor? Ring Jeanette Jonasson, General Manager, på telefon 031-606 496

Unionens representant Jessica Högman: 031-606 492

Intresserad?

Skicka din ansökan senast den 31 Aug. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Jonasson
Telefon 031-696500
Område Mölndal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Pon Equipment AB
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Pon Equipment AB och Pon Power AB är återförsäljare för Caterpillar i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna och erbjuder världens största sortiment av entreprenadmaskiner, dieselmotorer och generatoraggregat. I Sverige är vi ca 400 anställda och omsätter ca 2 Mdr svenska kronor. Tillsammans med Caterpillar sätter vi en ny standard för begreppet service i vår bransch. Vi vill driva utvecklingen mot en bättre framtid, vår tydliga ambition är att bli det bästa serviceföretaget i vår bransch. För oss är vårt arbete mer än bara ett jobb. Vi arbetar starkt utifrån våra värderingar: att bibehålla trivsel bland våra medarbetare, ge medarbetare utrymme till att agera samt att ta eget ansvar.