Supportingenjör till Piab i Mölndal

Supportingenjör till Piab i Mölndal

Vi söker dig som ser lösningar där andra ser hinder!

Piab Ergonomic Handling Division utvecklar och producerar bl.a. Vaculex produkter som är världsledande inom lyftsystem baserade på vakuumteknik. Under de senaste 30 åren har Vaculex helhetslösningar levererats inom många branscher med höga krav på ergonomi, säkerhet och effektivitet. Produktutveckling, konstruktion och tillverkning sker i vår egen regi och vår personal är innovativ och har stor drivkraft. Vi tillverkar kundanpassade lösningar som ställer höga krav på vår supportorganisation och nu behöver vi rekrytera en ersättare till gruppen eftersom en kollega går vidare inom företaget, vill du bli en av oss?

Som Supportingenjör
hos oss kommer du arbeta nära vår säljorganisation för att utveckla och anpassa våra produkter utifrån våra kunders behov. Du arbetar med allt från enklare beräkningar, skapar offertunderlag och är teknisk rådgivare till kunder och kollegor. Andra arbetsuppgifter som förekommer är t. ex. ritningar i 3D, problemlösning för kundsupport, delaktig i framställning av manualer och dokumentation, utvecklar processer samt deltar i andra förkommande arbetsuppgifter på avdelningen. Hos oss erbjuds du möjligheten att använda din tekniska kunskap och problemlösningsförmåga för att utveckla och förbättra våra produkter efter kunds behov. Vill du fortsätta att utvecklas som person i en tekniskt stöttande roll är detta tjänsten för dig!

Piab är ett innovativt bolag där beslutsvägarna är korta och trivsamheten hög. Du kommer att arbeta i ett framgångsrikt och expansivt företag i en växande bransch. Du rapporterar till Sales Support Manager med placering på vårt kontor på Aminogatan 20 i Mölndal.

Uppdragsgivare:
Piab, Ergonomic Handling Division

Ort:
Mölndal

Sista ansökningsdag:
2018-11-25

Utbildning/erfarenhet:

Du har ett tekniskt intresse och gärna arbetslivserfarenhet från en liknande roll samt en förmåga att arbeta båda självständigt och i projektform. Du gillar att ge service och support samt att se till att allt dokumenteras på rätt sätt för fortsatta processer. Du arbetar gärna nära försäljningsavdelningen, utvecklingen och våra kunder för att lösa deras behov.

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har en teknikbakgrund med inriktning från t.ex. maskin, automation eller liknande. Du har lätt för att kommunicera teknik till olika personer, har körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Rätt person är serviceinriktad, lösningsfokuserad, har en rådgivande och positiv attityd. Du har stort tekniskt intresse och är praktiskt lagd. Du har social kompetens och hanterar stressiga situationer på ett strukturerat och organiserat sätt. Hos Piab är din öppenhet och positiva syn på utveckling en nyckel till framgång.

I denna rekrytering samarbetar Piab med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Monica Willeborg på tel: 072-988 94 19 eller via e-post: monica.willeborg@dfind.se Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering senast den 25 november.

Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 25 nov (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Piab tillhandahåller smarta lösningar för en automatiserad värld som hjälper tusentals slutanvändare och maskintillverkare inom logistik för e-handel, livsmedel, läkemedel, bilindustrin och andra tillverkningsindustrier att förbättra energieffektiviteten, produktiviteten och arbetsmiljöerna. Med sina 430 anställda och 1 miljard kronor i försäljning under 2017 är Piab en global organisation som betjänar kunder i nästan 70 länder genom ett nätverk av dotterbolag och distributörer. Genom att utnyttja den pågående tekniska utvecklingen inom automation och robotindustri och nå ut till segment och geografiska områden med hög tillväxt är Piabs vision att bli världsledande inom grip- och transportlösningar.

Ergonomic Handling Divisionen utvecklar och producerar Vaculex produkter som är världsledande inom lyftsystem baserade på vakuumteknik. Vår utveckling och produktion finns i Mölndal på Aminogatan 20. Välkommen till oss! Läs gärna mer om oss på: www.vaculex.com samt www.piab.com