E-commerce Manager till bolag inom detaljhandeln

E-commerce Manager till bolag inom detaljhandeln

Är du naturlig ledare med erfarenhet från e-handeln? Då kan du vara rätt person för att driva avdelningen inom E-commerce till nya nivåer. Du ges stort eget ansvar att vara med och påverka teamet.

Som E-commerce Manager kommer du att arbeta brett inom e-handel och ansvara för den dagliga och operativa driften. Teamet består utav 4 personer som du kommer att leda och coacha. Du arbetar kontinuerligt arbete med förbättrings och utvecklingsarbete i digitala kanaler för köpupplevelse i världsklass. I din roll förväntas du att bidra med input i det strategiska arbetet för e-handel och de digitala kanalerna samtidigt som du är redo att kavla upp armarna och arbeta operativt där det behövs. Du arbetar med följande arbetsuppgifter:
 • P/L ansvar för e-handeln
 • Ansvar för uppföljning och kontinuerlig förbättring av relevanta KPI:er i de digitala kanalerna
 • Konkurrens- och trendbevakning för e-handeln
 • Ansvar för budgetplanering
 • Ansvar för kampanj- och aktivitetsplanering
 • Bidra med kunskap och insikt för tvärfunktionellt lärande
I grunden tror vi att du har en relevant utbildning inom e-handel, digitala affärer, marknadsföring, ekonomi/försäljning, eller annat relevant område. Du har minst 3-års erfarenhet av arbete inom e-handel samt erfarenhet av ledande befattning.
 • Erfarenheter av arbete med trafikdrivning, kundbeteende och lojalitet
 • Arbete med konverteringsoptimering och kundanskaffning
 • Erfarenheter inom budgetarbete och resultatanalys
 • Erfarenheter inom operativ e-handel och digital marknadsföring
 • Kunskaper inom inRiver/PIM
 • God vana av arbete i CMS eller motsvarande verktyg
För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att se helheten och kunna ta hand om arbetsuppgifter hela vägen i kedjan. Du kan bryta ner strategiska planer till operativa aktiviteter och besitter en god prioriteringsförmåga i en miljö med korta deadlines. Som person motiveras du av att arbeta mot mål och finner drivkraft i att nå resultat, samtidigt som du förstår värdet av en bra planering och uppföljning. Du har god förståelse för digitala köpupplevelser och ett brinnande intresse för framtida utmaningar kring digitalisering inom detaljhandeln.

Vi ser även att du som person är kreativ och fokuserar på lösningar och möjligheter, samt är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta både internt och externt. I ditt personalansvar krävs att du är kommunikativ, prestigelös och förtroendegivande som ledare. Du är mån om att vårda, utveckla och utmana dina medarbetare.

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Carl Henrik Monsén på carlhenrik.monsen@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: E-commerce webbansvarig ehandel e-handel PIM inRiver "Digital Manager" retail sales Internet marketing, online transaction processing, electronic data interchange
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://performiq.se/
Sista ansökningsdag 3 nov 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ gör mer än att hitta personal. Våra kandidater har rätt CV och det där lilla extra som du letar efter. Ansvarstagande, dedikerad, fokuserad, kalla det vad du vill, vi kallar det för idrottens egenskaper.