Kvalificerad behandlingsassistent till Trädgården HVB

Kvalificerad behandlingsassistent till Trädgården HVB

Nu söker vi på Trädgården HVB en kvalifiserad behandlare på vårt boende för ungdomar mellan 15 - 20 år med psykosociala och neuropsykiatriska svårigheter (Npf). Tjänsten är ett vikariat till september 2020 och tillsätts omgående. Sök tjänsten senast 2020-01-31. Intervjuer sker löpande.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
 • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
 • Förmånsportal med rabatter och förmåner
 • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
 • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
 • Friskvårdsbidrag och skobidrag
 • Kollektivavtal
Ditt uppdrag
I rollen som behandlare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det vardagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt och vår genomförandemodell Steg-För-Steg. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra varje dag begriplig, hanterbar och meningsfull för våra ungdomar. Du arbetar behandlande, stödjande och vägledande utifrån överenskomna metoder i såväl samtal som handlande. Situationerna kan variera från personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att ansvara för särskilda arbetsområden, dokumentera, rapportera och planera samt att i förekommande fall, föreslå genomförandeplaner.

Om Trädgården HVB

Nytida Trädgården är ett mindre vård- och behandlingshem i fräscha lokaler för ungdomar mellan 15 - 20 år med i huvudsak psykosociala svårigheter och/eller personer med lättare neuropsykiatriska funktionshinder. Sekundärt kan missbruk och kriminalitet finnas med i bilden. Vi utgår alltid från ungdomen och arbetar stödjande utifrån en salutogen och miljöterapeutisk helhetssyn.

Utifrån den unges behov och med stöd av strukturerad behandling erbjuds ungdomen verktyg att klara sin vardag. Ett vanligt syfte med behandlingen är att den enskilde skall klara sig mer själv i framtiden.

På boendet arbetar såväl samordnare som behandlingspersonal och nuvarande arbetsgrupp är både erfaren och kunskapsmässigt stark med en sammanhållning nära det familjära.

Trädgårdens behandlingshem är beläget i en avskild och samtidigt stadsnära miljö i Mölndal, strax utanför Göteborg med mycket goda kommunikationer.

Hämta gärna mer inspiration på Nytidas hemsida www.nytida.se eller Trädgårdens egen hemsida https://nytida.se/verksamheter...

Din erfarenhet och kunskap
Vi tänker att du som söker dig till oss:
 • har en positiv grundsyn och arbetserfarenhet av att stödja unga personer med npf
 • har ett starkt engagemang för människor och målgruppen
 • är ansvarskännande med en personlig mognad för uppdraget
 • trivs att arbeta i team och stötta dina kollegor
Du skall ha en eftergymnasial utbildning inom behandlingsområdet och en längre erfarenhet i yrket. Meriterande är specialistutbildning med erfarenhet för målgruppen.
Vidare behöver du god datorvana och erfarenhet av dokumentationssystem. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav. Om du personligen besitter egenskaper som i övrigt passar verksamheten, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Vikariat från omgående till september 2020 med 6 månaders provanställning.

Arbetstid: Schema inkl jour
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Snarast
Sista ansökningsdag: 2020-01-31
För mer information kontakta: Staffan Alexandersson, tel: 0704 41 79 07

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se