Förvarshandledare till förvaret i Mölndal

Förvarshandledare till förvaret i Mölndal

Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region väst

Vi söker förvarshandledare till förvaret i Mölndal. Vid en försvarsenhet placeras frihetsberövade människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver finnas tillgängliga för verkställighet.

En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Verksamheten ska utformas på ett rättssäkert, tryggt och värdigt sätt med människan i fokus.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På Migrationsverket gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Som anställd hos oss får du ta del av våra anställningsförmåner, se Förmåner och villkor - Migrationsverket

Du kommer att arbeta med

I rollen som förvarshandledare arbetar du med människor i utsatta situationer som tagits i förvar i väntan på att de ska lämna landet eller av andra skäl. På förvaret genomför du inskrivnings- och utskrivningssamtal samt samtal för att informera om beslut i personens ärende. Du uppmärksammar och hanterar särskilda behov hos personer som befinner sig på förvaret och arbetar bland annat med att delta i deras dagliga aktiviteter.

Du bidrar till en lugn, trygg och säker miljö och ser till att det är ordning på avdelningen genom att förebygga och hantera konflikter. I jobbet behöver du kunna agera vid larmsituationer och stötta dina kollegor. Det innebär att arbetet till viss del kan vara fysiskt krävande. Du kan komma att arbeta med säkerhetskontroller, visitationer, assistera vid besök och medverka vid transporter samt ansvara för servering av mat. Administrativt arbete förekommer också, såsom t ex journalföring samt föredragande av beslut. I ditt arbete bidrar du till en god arbetsmiljö och agerar utifrån statstjänstemannarollen och den statliga värdegrunden. Som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och av mod, empati och tydlighet. I uppdraget ingår att följa instruktioner och rutiner. För mer info om statstjänstemannarollen och den statliga värdegrunden se Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vem är du?

Vi söker dig som tycker om att jobba i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du tycker att det är viktigt att vara en bra kollega och arbetar bra med andra människor. Du är lyhörd, följsam och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är även trygg, stabil och har självinsikt. Vidare kan du skilja på det personliga och professionella och anpassar dig till situationer som kan uppstå. Du är empatisk och har en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Det är även viktigt att vara tydlig- du anpassar ditt sätt att uttrycka dig efter mottagarens förutsättningar och du ser till att hen har förstått. Det är också viktigt att du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetens mål, policys och riktlinjer. Vi kommer att lägga stor vikt vid din lämplighet för rollen och dina personliga egenskaper.

Krav
  • Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper genom annan utbildning eller arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service och bemötande
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • God datorvana samt goda kunskaper i MS Office-paketet

Meriter

  • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer
  • Erfarenhet av arbete i låst miljö, t ex Kriminalvården, rättspsykiatri eller liknande verksamhet
  • Utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten

Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Schemalagt arbetstid dag, kväll och natt samt helgarbete. Anställningen inleds med en obligatorisk introduktionsutbildning.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Mölndal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Då processen behöver fortlöpa skyndsamt kan du komma att kontaktas för nästa steg i processen innan sista ansökningsdag. Vi beaktar och tar hänsyn till alla inkomna ansökningar.

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 4 december 2022. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

I vårt arbete som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och av mod, empati och tydlighet.

Vi använder urvalsfrågor i ansökningsförfarandet. Besvara dessa så utförligt du kan eftersom dina svar avgör om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. Vi använder också ofta tester för att vidare bedöma din skicklighet för den sökta tjänsten. Kallas du till intervju kan du behöva besvara frågor kopplat till säkerhet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Önskar du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på vår Lediga jobb-sida på webben Alla lediga jobb på Migrationsverket just nu - Migrationsverket

Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi undanber oss därför telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson Amanda Fairbanks
Telefon 010-2034668
Område Mölndal
Yrkesroll Administration, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.migrationsverket.se/
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

På Migrationsverket är vi cirka 5 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller söka skydd här. Migrationsverkets uppdrag är att pröva ansök­ningar för dem som vill stanna i Sverige. I det större perspektivet bidrar vi till att migrationen till vårt land funge­rar och ett konkurrenskraftigt Sverige. Vi fyller en viktig roll i samhället - vårt jobb är viktigt på riktigt.