Nu söker vi dig som är senior 800xA-programmerare

Nu söker vi dig som är senior 800xA-programmerare

Midroc Automation är ett av Sveriges ledande automationsföretag med ca 200 anställda på 8 orter i Sverige. Vi finns i alla industribranscher; från traditionell basindustri till infrastruktur. Det spelar ingen roll om våra kunder bygger motorvägsnät, tunnlar eller bilar, raffinerar råolja, gräver guld, rostar kaffe eller producerar energi. Överallt där industriproduktion trimmas, effektiviseras och utvecklas har Midroc Automation en naturlig och viktig roll att spela. Det finns få leverantörer i världen som får förtroendet att hantera omfattande automationslösningar i stora, komplexa projekt. Vi är en av dem. Med vår projektförmåga tar vi helhetsansvar för system, el och kraft samt mekanik och montage. Vi har höga ambitioner för framtiden, där andra ser omöjliga uppdrag ser vi spännande möjligheter! Men det är bara tillsammans med engagerade medarbetare vi kan nå dit. Vill du också bli en av oss? Välkommen med din ansökan - vi lovar att utmana dig!

Om tjänsten

Nu söker vi en programmerare med tidigare erfarenhet av ABB 800xA. Vi erbjuder möjligheten att tillsammans med kompetenta kollegor arbeta långsiktigt och kvalitativt, främst med industriprojekt i Göteborgsregionen. Målsättning med tjänsten är att du arbetar i våra egna entreprenadprojekt, det kan även bli aktuellt med konsultuppdrag. Arbetsuppgifter:
  • Systemutveckling
  • Programmering
  • Drifttagning
  • Dokumentation (t ex systembeskrivningar, funktionsbeskrivningar)
Vem söker vi

Vi söker dig som är tekniskt orienterad och har minst 5 års erfarenhet av ABB 800xA. Det är även meriterande med kompetens inom SattLine och SattCon, då uppgraderingar från sådana system till 800xA kan bli aktuella. Även bakgrund inom andra typer av DCS-system, t ex Siemens PCS7, är meriterande.

Du bör även tycka om att jobba som en del av ett projektteam tillsammans med tekniska projektledare, elkonstruktörer och andra programmerare.

Din bakgrund:
  • Civil/högskole-examen inom El/Automation eller genom arbetslivserfarenhet erhållit motsvarande kunskap
  • Minst 5 års erfarenhet som programmerare av ABB 800xA
  • Erfarenhet av el-installation, ställverk, styrsystem och industrikomponenter är meriterande.
  • Goda kunskaper i svenska och teknisk engelska, både i tal och skrift
  • B-körkort
Varför arbeta hos oss?

Vi erbjuder spännande projekt med möjlighet att få arbeta med branschledande kunder, både nationellt och internationellt. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering och Industri 4.0 är en naturlig del i vår vardag. Ledningsfilosofin inom Midroc värnar om korta beslutsvägar och affärsmässig långsiktighet, med våra kunders verksamhet som utgångspunkt. Du får möjligheten att ingå i en engagerad och prestigelös grupp, jobbet tar vi på allvar men vi har det också väldigt roligt tillsammans! Vi tror på utveckling, utbildning och mångfald. Vi tror också på att våra medarbetare är vår i särklass viktigaste resurs. Av den anledningen har vi på Midroc en egen affärsskola, Midroc Business School. Vi arbetar aktivt med en utvecklingsprocess för varje enskild medarbetare.

Att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet är en hygienfaktor. Vi utgår från varje persons unika förutsättningar, livssituation och önskemål. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre. Som ett led i det erbjuder vi alla anställda ett antal förmåner, exempelvis ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, regelbundna hälsoundersökningar och personalstöd via vår företagshälsovård. Vi har också en del annat smått och gott som vi kan berätta mer om vid ett personligt möte. Naturligtvis är vi anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension och föräldralön.

Midroc är ett av Karriärföretagen 2019, finns på topp 100-listan när Sveriges högskoleingenjörer väljer sina drömarbetsgivare och på 1:a plats på listan för Sveriges Bästa Arbetsgivare. Vi är naturligtvis extra stolta över denna utmärkelse då det är våra medarbetare som fått tycka till.

Vill du veta mer om oss? Se vår informationsfilm

Bra att veta:

Rekrytering och intervjuer sker löpande.

Ort: Mölndal

För att veta mer om tjänsten kontakta Johan Elfvelin (Avdelningschef):

Tel: 0722-419548

E-post: johan.elfvelin@midroc.se
Midroc Automation ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4000 medarbetare och under 2018 omsatte vi 8,1 miljarder kronor.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.midroc.se/
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (2 dagar kvar)