Mölndals stad söker platsutvecklare

Mölndals stad söker platsutvecklare

Om arbetsplatsen
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Mölndals stad har ett strategiskt och fördelaktigt läge nära Göteborg, i Västra Götalands-regionen. Mölndal befinner sig i ett expansivt skede med en befolkning på 70 000 invånare, stora infrastrukturella satsningar och ett växande näringsliv. I Mölndal finns över 7 700 arbetsställen, ett internationellt näringsliv i världsklass och vi siktar på 10 000 nya arbetstillfällen i staden innan år 2035. Denna tillväxt vill vi fortsätta främja, genom att aktivt fokusera på utveckling av våra främsta centrum; Mölndals innerstad, Kållered centrum och Lindome centrum. Därför förstärker vi nu näringslivsenheten med en platsutvecklare.

Arbetsuppgifter
Till rollen som platsutvecklare söker vi nu dig som är snabbfotad och som älskar att möta människor och anordna möten/evenemang. För att få saker att hända i samverkan krävs att du är engagerande och en duktig brobyggare. Vi förväntar oss även att du är van vid att koordinera, projektleda och arbeta resultatinriktat. Du brinner för, och har flerårig erfarenhet av, plats/centrumutveckling. Tillsammans med kollegorna på näringslivsenheten kommer du att möta, lyssna in och stärka företagen i Mölndals stad, med målet att ständigt förbättra stadens näringslivsklimat. Som platsutvecklare tillhör och stödjer du näringslivsenheten som är en del av Mölndals stads stadsledningsförvaltning. Du rapporterar till näringslivschefen och på enheten finns idag tre anställda. Viktiga samarbetspartners är; näringslivet, ideella föreningar, branschorganisationer, stadens förvaltningar och bolag samt övriga kommuner inom Göteborgsregionen. Då den här tjänsten är ny, finns det goda möjligheter att forma ditt eget arbete. Din främsta arbetsuppgift är att vara den som driver och organiserar Mölndals stads utveckling inom våra primära centrum; Mölndals innerstad, Kållered centrum och Lindome centrum, som alla befinner sig i olika utvecklingsfaser. En näringslivs- och besöksnäringsstrategi kommer att finnas som vägvisare i arbetet. I ditt arbete har du daglig kontakt med näringsidkare, fastighetsägare samt kollegor inom staden. Du kommer att agera möjliggörare samt koordinera nya och befintliga nätverk- och samverkansplattformar. Rollen kräver stort fokus på kommunikation och du kommer löpande att arbeta med digitala kanaler, evenemang och marknadsföringsinsatser.

Kvalifikationer
Du som söker har relevant utbildning och erfarenhet från plats/centrumutveckling. Rollen ställer krav på affärsmässighet, vana att hålla budget, god kommunikativ förmåga och att du är väl bekant med arbete inom sociala medier. Du har ett strukturerat och strategiskt angrepps- och arbetssätt. Som person är du stabil, ordningsam och har förmågan att föra samman personer och leda arbetet mot gemensamt mål. Du är van vid att använda kommunikation som verktyg, är lyhörd som person och inspireras av utmaningar. För att lyckas i tjänsten är det av stor vikt att du har god kunskap inom områdena platsutveckling och centrumutveckling samt en förståelse för hur dessa områden förhåller sig till destinationsutveckling och stadsutveckling. Rollen kräver god språklig förmåga i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Körkort erfordras.

Övrigt
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Carina Kloek-Malmsten
Email Mejla Carina Kloek-Malmsten
Område Mölndal
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 dec 2022 (12 dagar kvar)