Enhetschef drift sökes till Fastighetsservice

Enhetschef drift sökes till Fastighetsservice

Om arbetsplatsen
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Serviceförvaltningen har ett viktigt och spännande uppdrag. Vi levererar, samordnar och utvecklar service till Mölndals stads förvaltningar. Till invånarna ger vi service i form av Kontaktcenter Mölndal. Förvaltningen har drygt 300 medarbetare. Vi är organiserade i fem verksamhetsområden; måltid, lokalvård, fastighetsservice, transport, post och bud samt stadsservice.


Arbetsuppgifter
Till Fastighetsservice söker vi nu dig som har en lång och bred erfarenhet som chef inom driftteknik på fastighetsidan. Verksamheten genomgår idag en omorganisation där vi söker dig som tillsammans med oss vill driva och utveckla vår verksamhet framåt. Här har du möjlighet att vara med från start!

Som enhetschef har du ett övergripande ansvar för planering, ledning och utveckling av verksamheten, vilket även innefattar ansvar för budget, personal och arbetsmiljö. Du förväntas disponera verksamhetens resurser så att ekonomiskt resultat, kundtillfredsställelse och medarbetartillfredsställelse uppnås maximalt. I rollen som enhetschef förväntas du stödja och utveckla gruppen samt kunna bistå med kompetens och vara bollplank vid komplexa problem inom området. I arbetet ingår att planera, samordna och utföra allt tekniskt underhåll som kommer in via vårt felanmälningssystem. Enhetschefen ansvarar för att relevant kontroll och myndighetstillsyn sker inom ansvarsområdet, samt att enheten representeras i fastighetsrelaterade projekt.

Som enhetschef ingår du i verksamhetschefens ledningsgrupp och du förväntas delta aktivt för att nå uppställda mål och utveckla verksamheten. Du har också en viktig roll i att medverka till ett konstruktivt samarbetsklimat mellan de olika avdelningarna inom Serviceförvaltningen. Tillsammans med ledningsgruppen och kollegor blir du en viktig resurs i utveckling av verksamheten utifrån mål, gällande lagar, riktlinjer, kundnöjdhet och rutiner.

Serviceförvaltningen levererar tjänster enligt avtal till stadens interna kunder. I din roll som enhetschef för Fastighetsteknik-drift, blir kunden i första hand stadens verksamheter, exempelvis skola, förskola, gruppboende och idrottsfastigheter.

Arbetsmiljöberedskap kan komma att ingå i tjänsten.

Som tillsvidareanställd och visstidsanställd i Mölndals stad får du ersättning för motion och annan friskvård motsvarade 2000 kronor per år. Utöver friskvårdsbidraget erbjuder vi även andra förmåner med syftet att ge förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och en god balans mellan arbete och fritid.


Kvalifikationer
Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och vill utvecklas tillsammans med oss.

* Du har eftergymnasial utbildning min 3 år inom fastighet & bygg eller vad arbetsgivaren bedömer likvärdig.
* Du har lång erfarenhet av arbete inom fastighetsteknik/fastighetsdrift.
* Du har tidigare erfarenhet av att leda, coacha och motivera andra samt erfarenhet av schemaläggning och bemanning.
* Du har erfarenhet av att leda strategiskt arbetsmiljöarbete samt att arbete strukturerat med förändringsledning och utvecklingsarbete i en större organisation.
* Du har erfarenhet av att arbeta målstyrt med uppföljning och analys av pågående verksamheter som underlag för beslut.
* Du har erfarenhet av arbete i en kundorienterad fastighetsorganisation. Gärna inom privat och offentlig verksamhet.
* Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser även att du som söker tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du är mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och andra intressenter samt följer upp att dessa införlivas. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Vidare ser vi att du har en pedagogisk förmåga och coachande ledarstil som skapar engagemang och motivation hos medarbetarna.

B-körkort krävs.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är det dig vi söker? Då ser vi fram emot din ansökan!


Övrigt
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Daniel Forsberg
Telefon 031-315 13 47
Område Mölndal
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 sept 2021 (2 dagar kvar)