Avdelningschef Infrastruktur till Mölndals stad

Avdelningschef Infrastruktur till Mölndals stad

Nu söker vi avdelningschef till Infrastrukturavdelningen inom Tekniska förvaltningen som vill bidra till att utveckla Mölndal till en hållbar stad och skapa värde för invånare och företag i Mölndal.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där vi tillsammans bidrar till att uppfylla Mölndal Vision 2022 som kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige”. Mölndals stad har mer än 5000 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 67 000 invånare och alla de människor som arbetar och verkar här.

Mölndals stad är en stad som växer och är en stad i framkant med bra boende miljöer och ett starkt näringsliv.

Tekniska förvaltningen ansvarar för gator, parker, VA samt återvinning & avfall och planering av det hållbara resandet. Avdelningen Infrastruktur har ansvar för: utbyggnad av gator och parker som beställare, alla trafikfrågor, såväl strategiska som operativa, färdtjänst och som stadens specialist i kollektivtrafikfrågor och hållbart resande, samt GIS. Totalt består avdelningen av ca 27 medarbetare i tre enheter - trafik, projekt och GIS. Verksamheten är inne i ett spännande skede med ca 350 mkr per år i nya investeringar. Staden är involverad i många strategiska frågor, bl a flera nya stadsdelar som Forsåker, Pedagogen Park, större infrastrukturprojekt som framtida Götalandsbana, ny översiktsplan med trafikstrategi mm. Avdelningen har ett nära samarbete med Stadsbyggnadsförvaltningen, Miljöförvaltningen, stadens ekonomiavdelning, kommunala bolag samt driftsavdelningar inom tekniska förvaltningen.

I ditt uppdrag bidrar du till att utveckla Mölndal till en hållbar stad genom att leda avdelningen med dina enhetschefer på ett sätt som får medarbetarna att växa. Arbetet förutsätter att du är prestigelös och har god förmåga till samarbete med interna och externa aktörer. Du företräder Mölndals stad på ett förtroendeingivande och professionellt sätt. Du ingår i stadens investeringsgrupp och i förvaltningens ledningsgrupp. Din uppgift är också att samordna arbete med övriga förvaltningar som arbetar med stadsutveckling. Du kommer att rapportera direkt till förvaltningschefen och i rollen som ansvarig för investeringsfrågorna inom förvaltningen kommer du även att jobba nära stadens politik.

Du har ett antal års framgångsrik chefserfarenhet och bakgrund från liknande arbete. Vi tror att du är civilingenjör eller motsvarande. Vi ser helst att du har erfarenhet från offentlig verksamhet, gärna i kombination med privat. Du har ett stort intresse för samhällsbyggnad och infrastruktur och har god kompetens inom avdelningens fackområden. Att skapa och upprätthålla goda relationer och bygga nätverk över organisationsgränser är en självklarhet för dig i ditt arbete. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och kan jobba med såväl helheter som detaljer. Du är strategisk, strukturerad och har mycket goda kunskaper i ekonomi. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper och förväntar oss att du står för ett modernt ledarskap med förmåga att sprida engagemang, mod och kreativitet till dina medarbetare.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se. Matchning och intervjuer pågår. Vid frågor kontakta Birgitta Ödman, 0763-38 87 77 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 18 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Läs mer på molndal.se.