Underhållsplanerare

Underhållsplanerare

Vi söker en UNDERHÅLLSPLANERARE med siktet på NOLL fel
Vill du arbeta på ett företag som är drivande i omställningen till ett hållbart samhälle? Vi är Sveriges första fossilfria energibolag, men det räcker inte för oss. Vårt mål är att minska slöseriet med jordens resurser. Helst till noll. Vill du vara med? Just nu söker vi en underhållsplanerare till affärsområde Värme och Kyla.

VAD ERBJUDER VI DIG?
Efter en arbetsdag hos oss känner du att du har bidragit till en mer hållbar framtid. På Mölndal Energi gör vi skillnad för vår jord. På riktigt. Varje dag. Snacka om att göra något som betyder något. Vårt mål är att vara drivande i omställningen till ett hållbart samhälle. Vi ligger i framkant och pushar utvecklingen i vår bransch framåt men vi lägger lika stor vikt vid din utveckling. För vi vill såklart att du blir så bra som du bara kan, och vi vill hjälpa dig att nå dit.

UPPDRAG
Du kommer att tillhöra vår underhållsavdelning som består av åtta medarbetare inom el, mek, instrument och automation. Tillsammans ansvarar vi för allt underhåll på produktionsanläggningarna för värme, kyla, el samt pumpstationerna i fjärrvärmenätet. Vi utför förebyggande och avhjälpande underhåll samt driver eller deltar i projekt/underhållsuppdrag.

Som underhållsplanerare är du samordnare mellan underhåll och övriga avdelningar och har ett tätt samarbete med våra driftingenjörer. Du jobbar nära våra underhållsingenjörer inom samtliga discipliner för att säkerställa att anläggningarna underhålls utifrån lagar och krav, med målbilden en hög anläggningstillgänglighet och med fokus på arbetsmiljö. Du ansvarar för planering och beredning av underhållsarbeten och leder mindre underhållsprojekt, men deltar även i större projekt.

En av dina viktigaste uppgifter är att planera och genomföra våra anläggningsrevisioner. Det innebär att tidsplanera entreprenader och arbeten med fokus på säkert och effektivt utförande. Du säkerställer att våra uppdrag alltid drivs, avslutas och dokumenteras på ett riktigt sätt.

Du kommer även att arbeta med att utveckla våra arbetssätt genom att förbättra och initiera underhållsavdelningens arbetsprocesser, instruktioner och rutiner. Vårt underhållssystem hjälper oss att styra vårt underhåll och du kommer dagligen att jobba med felanmälningar, arbetsordrar och systemutveckling. Att ta in offerenter och göra utvärderingar vid upphandlingar av reservdelar och tjänster ingår som en naturlig del i ditt arbete. Samordning av våra aktiviteter kring tryckkärlsarbeten och vårt program för fortlöpande tillsyn ingår vilket även innebär kontakter mot tredjepartsorgan.

Då vi är i en fas där våra anläggningar ständigt utvecklas kommer du att medverka i våra investerings- och ombyggnadsprojekt vilket bland annat innefattar fjärrkyleexpansion. Digitalisering inom vårt underhållsarbete är en utmaning du och övriga i underhållsteamet kommer att jobba med de närmaste åren. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten efter en tid hos oss. Arbetet som underhållsplanerare innebär att du jobbar självständigt men med ständig anpassning till vår driftorganisations krav och prioriteringar för våra anläggningars dagliga drift. Därför är det viktigt att du är flexibel, kan samarbeta och trivs med att lösa uppgifter tillsammans.

KVALIFIKATIONER & ERFARENHETER
  • Högskoleexamen inom mekanik, kemi eller energi, eller motsvarande erfarenhet.
  • Några års arbetslivserfarenhet från process, energi eller liknande industri där du arbetat med drift, underhåll eller projektledning.
  • Du får gärna ha praktisk erfarenhet av att "skruvat på grejor" i verkligheten.
  • Kommunicerar väl i tal och skrift på svenska och fixar engelskan bra.
  • Du hanterar IT-verktyg som MS Project och Office-program.
  • Körkort för bil.
PERSONLIGA EGENSKAPER
Helst ser vi att du är en riktig nolla. Som förstår vikten av att nå noll klimatpåverkan i vår verksamhet. Och att sträva efter noll fel i vårt underhållsarbete. Du får gärna gilla teori men du förstår vikten av att alltid jobba smidigt och praktiskt och alltid säkert för att nå resultat. Du ser dina kollegor som kraftkällor och är övertygad om att lagarbete är nyckeln till framgång. Om du dessutom sprider positiv energi omkring dig kommer du att känna dig hemma hos oss.

KONTAKT
Vi behöver dig så snart som möjligt. Vill du veta mer om tjänsten och Mölndal Energi kontakta underhållschef Ulf Ekman tel. 031- 86 65 78 eller personalchef Margareta Åkesson tel. 031-86 65 62. Sista ansökningsdag är den 9 februari.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
Mer info
Kontaktperson Margareta Åkesson
Telefon 031-86 65 62
Område Mölndal
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.molndalenergi.se/
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OM MÖLNDAL ENERGI Vi på Mölndal Energi brinner för att Sverige ska nå miljömålen långt före 2045. Därför är vi ett fossilfritt energiföretag redan idag. Vi använder noll fossila bränslen när vi producerar el och värme till våra kunder. Det gör både oss och dem till riktiga nollor. Men vi tycker inte det räcker med att använda förnybar och fossilfri el - vi vill också minska slöseriet av jordens resurser. Helst till noll. Vi hjälper därför våra kunder att dra ner på sin energiförbrukning och elkonsumtion. Så våra gemensamma klimatavtryck blir så små som möjligt