Skiftgående drifttekniker

Skiftgående drifttekniker

Vill du arbeta på ett företag som är drivande i omställningen till ett hållbart samhälle? Vi är Sveriges första fossilfria energibolag. Just nu söker vi en skiftgående drifttekniker till affärsområde Värme och Kyla.

VAD ERBJUDER VI DIG?
Hos oss får du arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Vi kan erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbetet och din insats kommer att göra nytta varje dag - utan energi stannar Mölndal.

Mölndal Energi är en arbetsplats där vi drivs av att arbeta tillsammans, engagerat och effektivt. En nyckel till vår framgång är kompetenta och engagerade medarbetare som känner ansvar för sitt arbete. Du kommer till en vänlig och öppen kultur som uppmärksammar varandra och arbetar långsiktigt.

DIN ROLL
Hos oss får du arbeta med drift och övervakning av våra produktionsanläggningar för fjärrvärme, fjärrkyla och elproduktion. Du är också med och delar ansvaret för den dagliga produktionsoptimeringen.

I din roll kommer du att få en mycket god anläggningskunskap om allt från kraftvärmeverk till mindre pannor ute på fjärrvärmenätet. Du kommer arbeta med optimering och driftning av alla våra produktionssystem samt med nominering av elproduktion.

Utvecklingen går i rask takt framåt på Mölndal Energi då vi utökar våra anläggningar och jobbar på att göra de vi har ännu bättre.

Arbetet som skiftgående drifttekniker innebär 3-skift under eldningssäsongen och du kommer ingå i vår beredskapsorganisation. Som skiftgående drifttekniker rapporterar du till biträdande driftchef.

PERSONLIGA EGENSKAPER, KVALIFIKATIONER & ERFARENHETER
Då vi jobbar i skiftlag om två personer är det viktigt att man är ansvarstagande, självgående och strukturerad. Du gillar att både övervaka, ronda och ta tag i problem som uppstår på ditt skift. Både teoretiskt och handgripligt. Vi tror att du kan hantera plötsliga störningar men också upptäcka dem innan de uppstår.

Du har troligen:
  • Driftutbildning från teknisk högskola eller motsvarande utbildning.
  • Erfarenhet av fjärrvärme/fjärrkyla eller liknande processer.
  • Erfarenhet av styrsystem som 800xA eller liknande.
  • God IT mognad och vana av digitala verktyg och arbetssätt.
  • Certifierad Pannoperatör Kategori 1 och erfarenhet av fastbränsleeldning är meriterande.
  • B körkort.
Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på slutkandidaten

VILL DU VETA MER
Vill du veta mer om Mölndal Energi och om tjänsten så kan du kontakta biträdande driftchef Beatrice Anderberg 070-1486841 eller personalchef Margareta Åkesson 070-8163675.

Välkommen med din ansökan senast den 13 december.

OM MÖLNDAL ENERGI
Vi på Mölndal Energi brinner för att Sverige ska nå miljömålen långt före 2045. Därför är vi ett fossilfritt energiföretag redan idag. Vi använder noll fossila bränslen när vi producerar el och värme till våra kunder. Men vi tycker inte det räcker med att använda förnybar och fossilfri el – vi vill också minska slöseriet av jordens resurser. Vi hjälper därför våra kunder att dra ner på sin energiförbrukning och elkonsumtion. Så att våra gemensamma klimatavtryck blir så små som möjligt.

Mölndal Energi ägs av Mölndals stad och erbjuder el, fjärrvärme, fjärrkyla och energitjänster till privatpersoner och företag. Vi driver också elnätsverksamheten inom Mölndals tätort och Pixbo.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.molndalenergi.se/privat
Sista ansökningsdag 13 dec 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren