Miljöingenjör till Affärsområde Värme och Kyla

Miljöingenjör till Affärsområde Värme och Kyla

Planeten står inför den största frågan i vår tid. Klimathotet. Och det är just inom energiområdet lösningarna för framtiden ska sökas. Därför måste vi ställa om. Vi har förstått. Vi har fattat beslut. Vi är mitt i steget och från årsskiftet är Mölndal Energi ett fossilfritt företag både inom vår produktion och våra egna transporter.

Vår vision är att vara en ledande aktör i omställningen till ett hållbart samhälle och ha Sveriges nöjdaste kunder och vi söker nu en Miljöingenjör som kan fortsätta stödja oss i att bibehålla en hög ambition i allt vi gör inom miljöområdet.

Uppdrag
Affärsområde Värme och Kyla ansvarar för produktion och distribution av fjärrvärme, el och fjärrkyla. I din roll som miljöingenjör kommer du att ha ditt huvudfokus inom produktionsområdet, men kan också bli involverad i övriga delar. Du arbetar med kommunikation, analyser, rapportering och uppföljningar kring tillstånd, lagar och övrigt som kan bli aktuellt inom miljöområdet, exempelvis emissioner, kemikalier, vattenkemi. Du arbetar både internt och externt. Kontaktytorna är många, allt från myndighetskontakter, nätverk, kunskapsinhämtning till att vara den person som stödjer oss internt med kunskap. Vi har under året tagit ett nytt miljötillstånd i bruk och effekterna av det nya miljötillståndet är bla förändrade processer, ny rapportering och interna utbildningar. I detta arbete är du en viktig resurs och drivkraft. I din roll arbetar du tillsammans med övriga medarbetare både för utveckling av effektiv drift med fossilfri produktion inom nya miljötillståndet och som stöd för ledningsgruppen. När ändringar i lagstiftning och tillstånd sker är du mycket viktig för att utveckla verksamheten i samklang med omvärlden. Vi är ISO-certifierade inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

Kvalifikationer och erfarenheter
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljöområdet med inriktning mot kemi, eller motsvarande, gärna med några års erfarenhet av arbete inom dessa områden. Vi behöver en självständig, strukturerad, analytisk och positiv medarbetare med ledaregenskaper. Du ska även vara van att ta egna initiativ och samtidigt gilla att ingå som en del i ett lagarbete. Då miljöområdet är omfattande inom verksamheten är det fördelaktigt om du är bred i din kompetens.

Vill du veta mer om tjänsten så ring gärna affärsområdeschef för Värme och Kyla, Lena Olsson Ingvarson tel. 031-86 65 07 eller personalchef Margareta Åkesson tel. 031- 86 65 62

Intresserad ? Välkommen med din ansökan senast den 27 januari
Mer info
Kontaktperson Margareta Åkesson
Telefon 031-86 65 62
Område Mölndal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.molndalenergi.se/
Sista ansökningsdag 27 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det finns en positiv själ inom Mölndal Energi som vi alla värnar om, bidrar till att forma och ger näring åt. När vi beskriver vår företagskultur med ord kan följande uttryck bäst fånga in den anda som vi hela tiden strävar efter: tillsammans, engagemang och effektivitet. Du kommer till en vänlig och öppen kultur som uppmärksammar varandra och arbetar långsiktigt. Vi vill att det skall vara lätt att le när du kommer till jobbet, när du möter kollegor, kunder och när du går hem.

Vår avgörande konkurrensfaktor är alla som arbetar hos oss. Nyckeln till framgång är kompetenta och engagerande medarbetare som känner ansvar för sitt arbete och för företaget. Vi vill att våra nya medarbetare skall ha en "inga problem" attityd och som hela tiden vill utvecklas.

Eftersom det ofta är flera olika enheter inblandade i samma uppdrag/projekt är det viktigt att du är duktig på att samarbeta. Vi har lärt oss att vi är mycket starkare när vi jobbar tillsammans tvärs över företaget.