Drifttekniker till Affärsområde Värme och Kyla

Drifttekniker till Affärsområde Värme och Kyla

Vill du vara med och på ett effektivt sätt drifta, övervaka och förbättra våra anläggningar för att uppnå maximal tillgänglighet och ekonomi men minimera utsläpp till luft och vatten? Då har vi jobbet för dig!

Erbjudande
Hos oss erbjuds ett viktigt arbete med drift och övervakning av våra produktionsanläggningar och distributionsnät för fjärrvärme och fjärrkyla. Arbetet innebär skiftgång och du ingår i beredskapen.

I ditt uppdrag kommer du att få en mycket god anläggningskunskap och du lär dig förstå samband mellan värme och elmarknad. Rollen är en del av verksamheten som varje dag arbetar med att säkerställa gränsvärden enligt miljötillstånd och driftrelaterade tillgänglighetsmål. Du är även med och bidrar till att aktivt arbeta med produktionsoptimeringen.

Tjänsten rapporterar till Driftchefen.

Kvalifikationer och erfarenheter
Vi ser gärna att Du har driftutbildning från högskola eller motsvarande utbildning. Samt erfarenhet av energibranschen inom fjärrvärme/fjärrkyla eller liknande processer. Då vi är en tillståndspliktig verksamhet behöver du ha med dig eller hos oss förvärva kunskaper avseende miljö och arbetsmiljö, olika styrsystem, Nordiska elmarknaden, handelssystem med utsläppsrätter och sist men inte minst grundutbildning för pannoperatörer kategori 1. Vi vill vidare att du har en god IT mognad och att du har god vana av att använda dig av digitala verktyg och arbetssätt.

Har du detta eller delar av ovan med dig kommer du att trivas hos oss. För vi arbetar fritt med stort ansvar och affärsmässighet kring våra arbetsuppgifter. Vi är ett gott team som trivs med det vi gör men vet att vi också behöver ge och ta support ifrån varandra varför vi sätter stor vikt vid din förmåga att samarbeta och att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska.

För Mölndal Energi är säkerhet ett ledord varför säkerhetstänket alltid skall finnas med i ditt arbete.

Körkort B erfordras.

Vi arbetar efter följande värderingar inom hela Mölndal Energi och vill att du känner att dessa också stämmer för dig.

Miljömedvetenhet, Engagemang, Lagarbete, Lärande, Utvecklande, Positiv stämning, Hjälpsamhet, Kundfokus, Effektivitet och Långsiktighet.

Sist men inte minst Du har intresse för och vill arbeta inom energibranschen!

Önskar du ytterligare information om tjänsten ring mig gärna Göran Lundström, Driftchef Mölndal Energi Tel. 070-768 59 01

I den här rekryteringen samarbetar vi med Inger Atterskog, Strategisk HR-partner AB, 070- 769 08 66 som hanterar alla sökande och svarar på löpande frågor under hela rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast måndagen den 4 november 2019
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.molndalenergi.se/privat
Sista ansökningsdag 5 nov 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mölndal Energi består av två bolag - Mölndal Energi AB och dess dotterbolag Mölndal Energi Nät AB. Ägare är Kvarnfallet Mölndal AB, som är ett av Mölndals stad helägt aktiebolag.

Mölndal Energi erbjuder el, fjärrvärme och energitjänster till privatpersoner och företag. Inom Mölndals tätort och Pixbo driver bolaget elnätsverksamhet. Mölndal Energi är ett kvalitetsmedvetet företag som lever efter mottot nära, enkelt och med passion för miljön.