Biträdande Driftchef till Affärsområde Värme och Kyla

Biträdande Driftchef till Affärsområde Värme och Kyla

Vill du på ett effektivt sätt drifta, övervaka och förbättra våra anläggningar för att uppnå maximal tillgänglighet, optimal ekonomi med en säker arbetsmiljö? Vill du vara en god ledare och förebild för underställd personal? Då har vi jobbet för dig!

Erbjudande
Hos oss erbjuds ett spännande arbete med drift och produktionsplanering av våra produktions-anläggningar samt daglig arbetsledning av drifttekniker och driftingenjörer. Du planerar skift- och beredskapsscheman och ingår själv i beredskapen som ledare. Då vi både levererar fjärrvärme och fjärrkyla behövs du också för att säkerställa att vi upprätthåller systemfunktion för detta.

Du kommer aktivt medverka i olika utvecklingsprojekt och du säkerställer driften utefter miljökrav. Vi tror vidare att du gärna har drivet att vilja utveckla vår produktionsoptimering.

Kvalifikationer och erfarenheter
Du har driftutbildning från högskola eller motsvarande utbildning. Vi ser gärna erfarenhet av energibranschen inom fjärrvärme/fjärrkyla eller liknande processer. Ledarskapsutbildning eller erfarenhet från arbetsledande position samt vana/vilja att driva projekt är också viktiga parametrar då du i det dagliga jobbet leder och fördelar arbete.

Då vi är en tillståndspliktig verksamhet behöver du ha med dig eller hos oss förvärva kunskaper avseende miljö och arbetsmiljö, olika styrsystem, Nordiska elmarknaden, handelssystem med utsläppsrätter och sist men inte minst grundutbildning för pannoperatörer kategori 1.

Att du har en god IT kompetens är en förutsättning för att hantera våra olika IT system.

Har du detta eller delar av ovan med dig kommer du att trivas hos oss. För vi arbetar fritt med stort ansvar och affärsmässighet kring våra arbetsuppgifter. Vi är ett gott team som trivs med det vi gör men vet att vi också behöver ge och ta support ifrån varandra varför vi sätter stor vikt vid din förmåga att samarbeta och att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska.

För Mölndal Energi är säkerhet ett ledord varför säkerhetstänket alltid skall finnas med i ditt arbete.

Körkort B erfordras.

Vi arbetar efter följande värderingar inom hela Mölndal Energi och vill att du känner att dessa också stämmer för dig.

Miljömedvetenhet, Engagemang, Lagarbete, Lärande, Utvecklande, Positiv stämning, Hjälpsamhet, Kundfokus, Effektivitet och Långsiktighet.

Sist men inte minst Du har intresse för och vill arbeta inom energibranschen!

Önskar du ytterligare information om tjänsten ring mig gärna Göran Lundström, Driftchef Mölndal Energi Tel. 070-768 59 01

I den här rekryteringen samarbetar vi med Inger Atterskog, Strategisk HR-partner AB, Tel. 070 -769 08 66 som hanterar alla sökande och svarar på löpande frågor under hela rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast måndagen den 28 oktober 2019
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.molndalenergi.se/
Sista ansökningsdag 29 okt 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mölndal Energi består av två bolag - Mölndal Energi AB och dess dotterbolag Mölndal Energi Nät AB. Ägare är Kvarnfallet Mölndal AB, som är ett av Mölndals stad helägt aktiebolag.

Mölndal Energi erbjuder el, fjärrvärme och energitjänster till privatpersoner och företag. Inom Mölndals tätort och Pixbo driver bolaget elnätsverksamhet. Mölndal Energi är ett kvalitetsmedvetet företag som lever efter mottot nära, enkelt och med passion för miljön.