Försäkringsrådgivare, Volvia

Försäkringsrådgivare, Volvia

Är du Volvias nästa försäkringsrådgivare?
En bil är så mycket mer än en bil. Den kan vara räddningen mitt i vardagspusslet. Och den kan vara friheten att utforska nya vägar. Som försäkringsrådgivare ser du till att våra kunder har bilen rätt försäkrad, men inte bara det: du hjälper dem också att skydda allt annat som är värdefullt. Så att livet kan fortsätta rulla, även när det dyker upp hinder på vägen.

Om Volvia
Volvia grundades 1959 av Volvo med visionen att förenkla bilägandet för alla Volvoägare. Idag ägs vi av If men uppgiften för Volvia är den samma – att genom ett nära samarbete med Volvo Cars, Volvohandlarna och andra partners skapa lösningar som gör det enklare, smidigare och tryggare för kunderna. Oavsett om det är en egen bil, företagsbil eller lastbil. Vi är marknadsledande och har idag ca 400 000 kunder.

Om rollen:
Som försäkringsrådgivare på denna avdelning arbetar du i huvudsak med att ta emot inkommande samtal från befintliga och potentiella kunder. Ditt uppdrag är att genom rådgivande försäljning hjälpa våra kunder att hitta rätt försäkringslösning och genom detta skapa ett förtroende. Utöver våra märkesförsäkringar erbjuder vi totala försäkringslösningar, såsom villa-, hem och personförsäkringar. Du ser över och tar initiativ till att säkerställa att kunden är rätt försäkrad.

Tjänsten som försäkringsrådgivare är ett utvecklande arbete som passar dig som tycker om kontakten med människor och har en fallenhet för att hitta lösningar, driva dialogen och hjälpa andra. Tjänsten är på heltid och börjar med en utbildning på ca 4 veckor där du får de verktyg som krävs för att lyckas som försäkringsrådgivare på Volvia.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för en god kundresa och försäljning - och vill bli den bästa rådgivaren tillsammans med dina kollegor. Du är optimistisk, har förmågan att hålla fast vid långsiktiga mål och ger inte upp vid motgångar. För de flesta människor är försäkringar ett område där de behöver rådgivning, du behöver därför på ett nyfiket och modigt sätt vägleda varje kund. Genom ditt engagemang i att hjälpa varje kund att bli rätt försäkrad äger du din prestation och din framgång. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om teamet:
Välkommen till vårt team där den gemensamma drivkraften är rådgivning och försäljning i världsklass, något som kan göra stor skillnad i våra kunders liv. Vi gör alltid vårt yttersta för våra kunder, men också för varandra inom teamet. I en kultur där vi både stöttar och utmanar varandra är det lätt att växa, både som grupp och i sin yrkesroll.

Vi är fyra team med totalt ca 60 försäkringsrådgivare som alla arbetar med kunden i fokus – något som genomsyrar allt vi gör och utvecklar.

Du har också:
  • En avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av försäljning och/eller service. Det är meriterande om du haft arbetat med försäljning över telefon.
  • Talar och skriver svenska obehindrat och har goda kunskaper i engelska då detta krävs för att kommunicera effektivt med våra kunder.
  • Känner dig trygg med dator och telefon som dina främsta verktyg.

Mer information och rekryteringsprocessen
Start: 15 aug 2022
Arbetsort: Mölndal
Omfattning: Heltid
Arbetstider: Måndag till fredag mellan 08:00 – 17:30 (Du arbetar enligt ett 8 veckors schema och den genomsnittliga veckoarbetstiden är 37,75h)
Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

I din ansökan vill vi att du bifogar ditt CV samt besvarar de frågor som finns i ansökningsformuläret. Du är även välkommen att bifoga ett personligt brev i det fall du vill förtydliga något som inte går att återfinna i ditt CV. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail utan att du måste ansöka via vårt rekryteringsverktyg.

Om du är nyfiken på att veta mer om tjänsten och hur en dag som försäkringsrådgivare kan se ut är du välkommen att kontakta Tamara Kosoric på 070-284 57 72.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Rollen omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Slutkandidater kommer därför genomgå en bakgrundskontroll innan en anställning kan bli aktuell. Utöver referenstagning kan även kontroll av kandidater komma att göras via internet och sociala medier.
Mer info
Kontaktperson Tamara Kosoric
Telefon 070-284 57 72
Område Mölndal
Yrkesroll Försäljning, Innesäljare, Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.if.se/om-if/jobba-hos-oss
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Our purpose is to give people confidence today to shape their tomorrow.

To make this possible, trust is our backbone. We stay ahead and challenge ourselves to grow. And we always put our hearts into it – because it takes more than bright minds to make brilliant things happen.

We are the leading insurance company in the Nordics/Baltics and a stable employer with 7,900 dedicated professionals. But most importantly, we are protectors of people, enablers of companies and encouragers of dreams. With our joint force of expertise and engagement we always stand by our customers' side. Giving them the security and the confidence to be curious, explore new worlds, start new businesses and live their lives.

We are an equal opportunity employer, convinced that a diverse and inclusive work culture boosts innovation and the growth of intellectual capital in many ways. It doesn't matter who you are, where you come from, or what you look like. It is the different perspectives, backgrounds, and experiences each of us have and share, that will make a difference.

Come and join us!