Solution Architect

Solution Architect

Vi erbjuder

En snabbt växande arbetsplats i en familjedriven koncern med korta beslutsvägar, våra största affärsområden är bilförsäljning, verkstad och försäljning av delar och hjul. Med ca 3 000 anställda och en omsättning på ca 22,3 miljarder i 5 länder så säljer vi nästan 80 000 fordon om året.

Vill du vara med och utveckla(s) tillsammans med oss?

Nu söker vi en kollega till Hedin IT till rollen som Solution Architect som vill forma smarta och effektiva tjänster till våra kollegor i koncernen.

Hedin IT är ansvarig för samtliga Hedin bolagens IT funktioner som sträcker sig från support, drift och systemutveckling. Detta gör att vi ställs inför många utmaningar som vi ser som möjligheter, med olika typer av system och projekt. Detta skapar en arbetsplats där man utvecklas och utmanas i sin yrkesroll och man har möjlighet att vara med i olika typer av projekt.

Om Hedin IT

Hedin IT bildades i september 2017 med syfte att bistå hela Hedin koncernen med digitala kompetenser och tjänster.

Om rollen

Hedin IT befinner sig i en expansiv fas och är i behov av att förstärka utvecklingsavdelningen med en Solution Architect. Som Solution Architect är det du säkerställer att de tjänster vi bygger är långsiktigt hållbara som ligger i linje med Hedin ITs system arkitektur. Du kommer tillsammans med projektledning förbereda och detaljera projektet inför start av utvecklingsprojekt. Under utvecklingsfasen av projektet stöttar du och bistår teamen och reder ut tekniska frågeställningar.

Du är med och tar fram metoder, struktur och arbetssätt som används av projektteamen och följer upp att de uppfylls. Arbetet består också av att koordinera med andra avdelningar inom Hedin IT i teknikval och arkitektur frågor.

Som Solution Architect på Hedin IT kommer du att vara med att utveckla effektiva, smarta och snyggt byggda tjänster och funktioner i modern arkitektur.

De tjänster som vi bygger är till våra interna kunder inom hela Hedin koncernen i Sverige, Norge, Schweiz och Belgien.

Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande och du kommer att arbeta tillsammans i olika konstellationer och team, både interna och externa.

Majoriteten av arbetet kommer att bedrivas i projektform

Din profil

Du är lösningsorienterad och självgående person som tycker om att arbeta i team med agila arbetsmetoder.

Du som person är strukturerad, driftig, kommunikativ och social. Du är även samarbetsvillig och passar bra i team.

Vi ser att du som söker har ett genuint intresse för teknik och programmering och har arbetat i liknande roller under ett antal år

Din kompetens och dina egenskaper

För tjänsten krävs att du har goda kunskaper inom:
  • .NET, C#, SQL, PIM system, JavaScript, CSS
  • Tidigare praktisk erfarenhet av Systemarkitektur
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • En Kandidatexamen i datavetenskap eller liknande relevant utbildning
Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag där du har stora möjligheter att påverka hur Hedin IT ska utveckla sina digitala tjänster. Du kommer att få arbeta med ett antal nya och spännande projekt i en organisation med korta beslutsvägar. Välkommen att ansöka!

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterare eller konsultbolag med anledning av att vi rekryterar
Mer info
Kontaktperson Gabriel Holmelind
Telefon 0733-24 31 79
Område Mölndal
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Arkitektur, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.