Skaderäknare Plåt & Lack

Skaderäknare Plåt & Lack

Om rollen

Som Skaderäknare gör du beräkningar för att se vilken ersättning som täcks av bilförsäkringen. Du samlar in relevant information om skadan och sammanställer rapporter för att skadan skall kunna regleras så snabbt och smidigt som möjligt. Du lämnar förslag på åtgärder samt priskalkyler och offerter både till kund och försäkringsbolag. Ditt mål är att säkerställa att skadan regleras på att sådant sätt att en rättvis ersättning uppnås för båda parter.

I arbetsuppgifterna ingår också att ta hand om kundbokningar avseende t.ex. service och reparationer. Du fördelar bokningarna till våra mekaniker på verkstaden på ett så effektivt sätt att avtalade leveranstider infrias till kunden. Du kommer även att hantera betalningar från kund. Vi arbetar med 24 varumärken, såsom. Mercedes-Benz och Nissan.

Kompetens och erfarenhet

Vi behov av en skaderäknare som har kunskap om bilar och bilreparationer. Kanske har du har erfarenhet från arbete såsom skadereparatör eller kundmottagare och har god förståelse för verkstadens alla processer. Fordonsteknisk utbildning och dokumenterad erfarenhet som servicerådgivare/administratör från bilbranschen ser vi som mycket meriterande. Ett krav är att du har arbetat och har utbildning i Cabas (eller liknande) som är vårt kalkyleringssystem. Du är van vid att arbeta med telefon och dator som redskap, meriterande är om du har erfarenhet av affärssystemet Kobra.

B-Körkort är ett krav och du måste behärska det svenska språket både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

En mycket stor vikt kommer att läggas vid din personlighet då arbetet innebär att vara företagets ansikte utåt och ha många sociala kontakter - såväl interna som externa. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god känsla för service och du har inställningen att alltid se lösningar. Du strävar efter att skapa goda relationer med både kunder och medarbetare. Då arbetsuppgifterna är många samt innebär en del planering och administration är det viktigt att du kan prioritera och vara strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag. Tjänsten är en heltidsanställning med 6 månaders provanställning.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Fordon
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.