Redovisningschef Hedin Performance Cars AB

Redovisningschef Hedin Performance Cars AB

Om jobbet

Hedin
Bil söker en Redovisningschef till vårt dotterbolag Hedin Performance Cars AB -
HPC som arbetar med bilmärket Porsche. Under hösten har ekonomiavdelningen flyttat från Borås till Mölndal varför vi nu behöver förstärkning till teamet. I rollen som Redovisningschef kommer du ha operativt ansvar för bokslut och rapportering för HPC och du är närmaste chef till en grupp på 3 medarbetare.

Du
leder ekonomifunktionen för bolaget, är ansvarig för utveckling av processer inom ekonomi och sköter även visst löpande redovisningsarbete. Du är ett stöd till chefer i ekonomifrågor inom organisationen, såsom platschefer och verkstadschefer, och ser till att bolaget får underlag av god kvalitet. Som linjechef för ekonomiavdelningen har du personalansvar för medarbetarna med fokus på att skapa ett effektivt team och laganda samt arbetsplanering för resurs- och kompetenssäkring. Rollen rapporterar till Ekonomichef samt operativt till
VD.

Dina
huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef
  • Övergripande ansvar för redovisningen i bolaget inkl kund- och leverantörsreskontran.
  • Övergripande ansvar även för andra administrativa tjänster som Leveransavdelning och reception.
  • Månads- och årsbokslut
  • Avstämningar
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Upprättande av Årsbokslut och deklaration
  • Personalansvar för 3 personer
  • Löpande dokumentation och uppdatering av processer och rutiner
  • Myndighetsrapportering
  • Deltagande i projekt och införande av nya system och processer.
Din profil

Vi
söker dig som har en utbildning inom ekonomi och minst 10 års erfarenhet av självständigt bokslutsarbete och personalledning. Du har gedigen kunskap inom redovisning och erfarenhet av årsbokslut, skatt och rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet från Kobra och Palette, och kanske har jobbat i Bilbranschen tidigare. Du har goda kunskaper i Excel. Det är även meriterande om du tidigare varit med om byte av affärssystem och finner detta som en spännande utmaning.

För
att trivas i rollen som Redovisningschef är det viktigt att du är intresserad av att arbeta med utveckling av såväl processer och arbetsrutiner som utveckling av dina medarbetare i teamet. Som person är du utåtriktad, kommunikativ, prestigelös och van vid att ta egna initiativ. Du är pedagogisk i ditt sätt att förklara svåra ekonomiska begrepp samt en serviceinriktad person.
Du har en mycket god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du är en positiv och energisk person som självfallet uppskattar de sociala kontakterna i arbetet, samtidigt som du lägger stor vikt i att leverera kvalitativa resultat enligt tidplan.

Vi erbjuder

Vi
kan erbjuda dig en spännande utmaning i ett tillväxtbolag.
Sysselsättningsgraden är på heltid, med tillträde snarast. Tjänsten är placerad vid vår nybyggda Porsche anläggning i Åbro/Mölndal och förutom den administrativa personalen på plats, arbetar här även bland annat säljare och mekaniker. Närheten till verksamheten är påtalande och spännande.

Välkommen
med din ansökan!

Vi
behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Hedin Bil AB
Sista ansökningsdag 27 jan (3 dagar kvar)