Projektledare e-Commerce

Projektledare e-Commerce

Om rollen

Hedin Bil befinner sig i en expansiv fas och rekryterar flera centrala tjänster för att möta marknadens behov.

Bilbranschen förändras snabbt som en konsekvens av digitalisering och förändrade kundbeteenden. En stor del av våra kunders köpprocess sker idag online, och utvecklingen går snabbt framåt. Det här är en tjänst för dig som vill vara med på en förändringsresa i ett mycket spännande skede inom automotive.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara tekniskt ansvarig för ett antal E-handels och webbprojekt inom Hedin koncernen och arbeta tillsammans med ett antal utvecklingsteam.

I den här rollen kommer du att arbeta tillsammans med vår E-Commerce manager bygga koncernens satsning på e-handel. Till din hjälp har du att ha ett antal utvecklingsteam som leds och planeras av dig.

Du är också med och bygger upp och säkerställer kompetensen i teamet. Detta genom att bl.a. delta i rekryteringsarbetet av nya medarbetare samt utse lämpliga mentorer till såväl befintlig som nyanställd personal.

Din profil

Du har en eftergymnasial utbildning inom teknik/IT och du har flera års yrkeserfarenhet av att leda systemutvecklingsprojekt med focus på E-handel. Du har framgångsrikt haft ett helhetsansvar för ett antal utvecklingsprojekt och du har en bredd och ett djup i ditt tekniska kunnande.

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av att leda, upphandla och slutföra teknikberoende projekt och levererat konkreta resultat.

Du är analytisk och din kommunikationsförmåga gör att du kan samarbeta med människor med en mängd olika färdigheter och olika bakgrunder.

Din kompetens och dina egenskaper

För tjänsten krävs att du har:
  • Minst 3 års erfarenhet som projektledare av systemutvecklingsprojekt
  • Erfarenhet av att driva projekt enligt agil utvecklingsmetodik, t.ex. Scrum
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • God förmåga att organisera ditt och andras arbete
  • Relevant eftergymnasial utbildning
Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag där du har stora möjligheter att påverka hur Hedin Group ska utveckla sina digitala tjänster. Du kommer att få arbeta med ett antal nya och spännande projekt i en familjedriven koncern med korta beslutsvägar. Våra största affärsområden är inom bilförsäljning, verkstad och försäljning av delar och hjul. Vi är ca 3 000 anställda och har en omsättning på ca 22,3 miljarder i 5 länder - en försäljning på nästan 80 000 fordon om året.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Hedin Bil AB
Sista ansökningsdag 13 nov 2020 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.