Lönespecialist

Lönespecialist

Trivs du i en roll med stort ansvar och möjlighet till utveckling? Motiveras du av kompetensutveckling, digitalisering och effektivisering? Vill du ha egna kunder och ansvara för hela löneprocessen? Bli en del av ett glatt gäng med stark sammanhållning i Mölndal!

Hedin Mobility Group är ett av Sveriges snabbast växande bolag inom fordonsindustrin med lång erfarenhet inom branschen. Beläget i Mölndal finns koncernens löneavdelning som ingår i HR-teamet. ServiceCenter Lön hanterar löner för cirka 2,600 anställda fördelat över 23 av koncernens svenska bolag som omfattas av totalt 6 olika kollektivavtal. All lönehantering sker inhouse och funktionen ansvarar för hela löneprocessen.

Arbetsuppgifter

I rollen som lönespecialist ansvarar du för löneprocessen i sin helhet och ger daglig service och stöd till våra chefer i lönerelaterade frågor. Du hanterar löner för både arbetare och tjänstemän, 6 olika kollektivavtal och en stor mäng rörliga delar som provisioner, bonus och incitament. Du ansvarar även för rapportering till myndigheter, försäkringsbolag, fackavdelningar och andra instanser.

Tillsammans med dina 6 lönekollegor och gänget på HR-avdelningen ansvarar ni för att ständigt hålla er uppdaterade om de senaste regelverken inom området. I rollen arbetar du efter tydligt uppsatta processer och ansvarar för ett eller några specifika bolag.

Vi arbetar i lönesystemet Agda PS, vilket vi även har systemansvar för. Vi ser gärna sökande som har arbetat i systemet tidigare och har en systemkunskap där du förstår hur systemet är uppbyggt och kan anpassa det till det bättre. Ett stort plus är om du tidigare haft arbetat med implementering i Agda PS.

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare har arbetat i en liknande roll och/eller har studerat en eftergymnasial utbildning med inriktning mot lön/personal. Du kan behärska löneprocessens alla moment som rinnande vatten och har erfarenhet av personaladministrativa ärenden. Vidare är du van vid att hantera löpande frågor kring pension, försäkringar, inkomstuppgifter och kan hantera annan sedvanlig rapportering. Erfarenhet av beräkning av rörliga löner är meriterande!

Vi söker dig som trivs med att arbeta i ett expansivt bolag med högt tempo, samtidigt som ett strukturerat arbetssätt är en självklarhet. För att du ska trivas i rollen behöver du vara flexibel och öppen för förändring. Nya idéer och lösningar uppskattas alltid och för rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter och områden att ansvara för!

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader.

Start enligt överenskommelse.

Vid frågor kontakta Lönechef Sara Bengtsson sara.bengtsson@hedinmobilitygroup.com
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Fordon, HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.