Kvalitets- och Miljösamordnare

Kvalitets- och Miljösamordnare

Om jobbet

Vi söker en duktig och självständig Kvalitets- och Miljösamordnare till vårt team inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Hedin Bil är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 och rollen innebär att utveckla och driva vårt verksamhetssystem inom områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö samt följa upp och säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med företagets processer och rutiner.

I rollen som Kvalitets- & Miljösamordnare arbetar du både på ett strategiskt och operativt plan där de huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
  • Delta i planeringen för framtida strategiska frågor inom arbetsområdena
  • Planera och leda olika förbättringsprojekt
  • Bidra till utvecklingen av vårt övergripande hållbarhetsarbete
  • Stötta våra chefer och medarbetare i deras lokala arbete inom arbetsområdena
  • Förbereda och genomföra interna revisioner, nulägesanalyser och mätningar
  • Analysera och följa upp aktuella mål och KPI:er
  • Bevaka och analysera inrapportering av ärenden utifrån ett multisite-perspektiv
  • Bistå i arbetet med riskbedömningar, kemikaliehantering och egenkontroll yttre miljö
  • Tolka lagar, föreskrifter och standarder inom området och utifrån dem utveckla och implementera rutiner
  • Bidra till utvecklingen av vårt verksamhetssystem och effektivisering av våra processer
Du rapporterar till Kvalitets- & Hållbarhetschef.

Tjänsten är heltid 100% med placering Mölndal.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande, är självgående och trygg i din roll och som har flerårig yrkeserfarenhet av att driva systematiskt förbättringsarbete inom ansvarsområdena. Du bör trivas i en entreprenörsdriven organisation samt ha en positiv inställning och ett engagemang till nya utmaningar.

För att lyckas i rollen krävs det att du är strukturerad, administrativ och har en hög planerings- och prioriteringsförmåga. Du har praktisk erfarenhet av att arbeta med ständiga förbättringar och verksamhetsförändringar. Du är van vid att hantera externa kontakter som leverantörer och tillsynsmyndigheter och att kommunicera internt med olika avdelningar. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att skapa långsiktiga relationer. Vidare är det positivt om du har kunskap och praktisk erfarenhet av hållbarhetsrapportering och/eller processutveckling genom Lean-konceptet.

Annat som är viktigt är att du är affärsmässig och inger förtroende, är en van användare av Microsoft Office och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort är ett krav då du kommer att köra bil i tjänsten.

Våra kärnvärden - Trygghet, Trovärdighet och Tillgänglighet - genomsyrar hela vår verksamhet och känns naturliga för dig.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Conny Hansson
Telefon 031-790 03 50
Område Mölndal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.