Koncerncontroller bildelar och tillbehör

Koncerncontroller bildelar och tillbehör

Om jobbet

Hedin Bil söker en övergripande koncerncontroller för bildelar och tillbehör. Rollen innefattar ett övergripande ansvar för att säkerställa att bilförsäljning och verkstad får tillgång till rätt bildelar och tillbehör och med rätt priser för att vår eftermarknad ska vara effektiva och skapa förutsättningar för en hög kundnöjdhet.

I din roll jobbar du med upphandling, inköp och förhandlingar av bildelar och tillbehör och koncernövergripande avtal för reservdelsmarknaden för att säkerställa de mest fördelaktiga villkoren för oss som återförsäljare och våra kunder. Tjänsten innebär många kontakter och förhandlingar med generalagenter och övriga bildelsleverantörer avseende volym och bonus- och marginalförhandlingar avseende vårt sortiment.I ansvaret ingår också att planera, driva och koordinera koncernövergripande marknadsaktiviteter och aktuella kampanjer för bildelssortimentet. Ansvara för att alla våra anläggningar har aktuella tillbehörslistor, ansvara för prisuppdateringar.

En viktig del i rollen är fungera som controller för reservdelar- och tillbehörsmarknaden med både intäkts- och kostnadskontroll, lagerhållning och planering och övervakning av inventering, och rapportera om omsättningshastighet och lagervärde. I rollen ingår uppsättningar i affärs-systemet KOBRA vad gäller registerunderhåll, parametersättning av volymer, artikelnummer, rabattmatriser, in/utleveranser och ansvar för att våra anläggningar har aktuella tillbehörslistor och prislistor.

Det övergripande uppdraget innebär att se till att våra reservdelschefer runt om i landet får det stöd de behöver för att säkerställa en stark marknadsposition genom att driva lönsamma affärer på lång sikt, initiera nödvändiga punktinsatser där det behövs samt ge reservdelschefer extra stöd vid behov. I arbetet ingår också att arbeta med analys och utveckling av våra processer med fokus på att effektivisering och att säkerställa att vi har system och arbetssätt på plats för och nöjda kunder på lång sikt.

Din profil

Du har gedigen branschkunskap från bilbranschen och lämplig bakgrund är om du tidigare arbetat som Reservdelschef eller Servicemarknadschef i en större bilkoncern. Vi söker dig som kan få saker att hända med bra driv och förmåga att leverera resultat, du värdesätter att få vara engagerad och energisk på jobbet.

Stor vikt läggs vid dokumenterat god kommunikation- och förhandlingsvana och är van vid rollen som kravställande chef. Vi tror att du idag har en senior befattning i vår bransch och en mycket gedigen eftermarknadserfarenhet. Meriterande är erfarenhet av verktyg som Kobra, Excel, samt grundläggande kunskaper i ekonomi, målstyrning och uppföljning

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten - kontakta vVD Jörgen Loikas på telefon 031-790 01 20. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Mer info
Kontaktperson Jörgen Loikas
Telefon 031-790 0120
Område Mölndal
Yrkesroll Fordon, Reservdelsman, Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Affärsutvecklare, Produktchef, Transport & Logistik, Lager, Inköp, Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.