IT Projektledare

IT Projektledare

Om rollen
Hedin koncernen befinner sig i en expansiv fas och rekryterar flera centrala tjänster för att möta marknadens behov. Nu rekryterar vi en projektledare till vår digitala enhet, Hedin IT

Som IT projektledare så fungerar du som kittet mellan verksamhet, IT, affärsutveckling och olika teknikleverantörer.

Arbetsuppgifter

Projekten som du kommer att leda varierar både i omfattning och storlek, vissa är verksamhetsnära och vissa är rena IT projekt. I arbetet ingår att vara teknisk rådgivare och bollplank i IT relaterade frågor där du företräder IT organisationen.

I din roll kommer du med förslag på vilka plattformar och system man bör utveckla, köpa in och driva. Du kommer att stödja verksamheten i arbetet att skapa och definiera krav som används både internt och externt i upphandlingar av tjänster och system. Projekten kommer att bestå av både interna resurser, företrädare från verksamheten, interna IT resurser samt externa leverantörer. Det är du som säkerställer att projektet levererar det resultat vi förväntar oss, inom budget och på utsatt tid.

Du är också med och bygger upp och säkerställer kompetensen i teamet. Detta genom att bl.a. delta i rekryteringsarbetet av nya medarbetare samt utse lämpliga mentorer till såväl befintlig som nyanställd personal.

Din profil

Du har en eftergymnasial utbildning inom teknik/IT och du har flera års yrkeserfarenhet inom IT, gärna med erfarenhet från Cloud-baserade miljöer, infrastrukturprojekt och systemutvecklingsprojekt. Du har framgångsrikt haft ett helhetsansvar för ett antal utvecklingsprojekt och/eller implementationsprojekt och du har en bredd och ett djup i ditt tekniska kunnande.

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda, upphandla och slutföra teknikberoende projekt där du har haft en roll och leverera konkreta resultat. Vi ser gärna också att du har något eller några områden där du själv har praktiska kunskaper inom IT, ex. Infrastruktur, programmering, etc.

Du är analytisk och din kommunikationsförmåga gör att du kan samarbeta med människor med en mängd olika färdigheter och olika bakgrunder. Vi ser även att du behärskar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Din kompetens och dina egenskaper

Du är en drivande person som har lätt att ta ansvar för och leda en grupp. Du gillar utmaningar och är inte rädd för att pröva nya metoder eller processer.

För tjänsten krävs att du har:
  • Minst 3 års erfarenhet som projektledare inom IT och systemutvecklingsprojekt
  • Du tänker processer och strävar mot att jobba ihop med ett gemensamt mål
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • God förmåga att organisera ditt och andras arbete
  • Relevant eftergymnasial utbildning
Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag där du har stora möjligheter att påverka hur Hedin koncernen ska utveckla sina digitala tjänster både internt och externt. Du kommer att få arbeta med ett antal nya och spännande projekt i en organisation med korta beslutsvägar.

Inom Hedin så värnar vi om kompetensen hos våra medarbetare och eftersträvar mångfald. Tjänsten är heltid och din placering är huvudkontoret för Hedin IT i Mölndal. Kollektivavtal finns.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Gabriel Holmelind
Telefon 0733-24 31 79
Område Mölndal
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Hedin Bil AB
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.