Försäljningschef BYD

Försäljningschef BYD

Sales Manager / Försäljningschef Hedin Electric Mobility

Hedin Electric Mobility startar upp som distributör i Sverige för varumärket BYD personbilar.

Med mer än 27 års erfarenhet av batteriforskning och -utveckling är BYD globalt känt för sin banbrytande teknologi och världsledande innovationer inom eMobility-lösningar för alla typer av transporter, inklusive elbussar, lastbilar, skåpbilar och personbilar. Sådan innovation inom grön teknik har varit grundläggande för att BYD ska bli en av världens ledande tillverkare av New Energy Vehicles och avgörande för framgången för dess personbilsverksamhet. BYD är den enda NEV-tillverkaren som har utvecklat sina egna system för drivlinor, kraftbatterier, bilhalvledare, drivmotorer och motorstyrningssystem.

I vårt helt nystartade bolag, Hedin Electric Mobility, där vi har sikte på att lansera BYD som ett helt nytt varumärke inom Hedin Bil och på den svenska marknaden, söker vi nu efter en driftig och kreativ själ som kan se till att vår lansering och varumärkesrelease blir lyckosam.

Är du vår nya Sales Manager som är redo att hoppa på vår spännande tillväxtresa?

Dina arbetsuppgifter

Du blir vår nya ambassadör och expert för varumärket och som ser till att expansionen av BYD i Sverige tar fart. Ditt uppdrag blir att identifiera och implementera både interna marknadskanaler inom Hedin Bil och externa oberoende samarbetspartners som vill bli BYD-återförsäljare.

I rollen har du ett tydligt fokus på att skapa varumärkeskännedom och ansvarar för att planera och implementera marknadsprojekt, produkt- och prisstrategier och säkerställa försäljningsnivåer vad gäller marknadsandelar, volym och intäkter.

Du kommer att ansvara för hela varumärkeskonceptet - från relationerna med BYD Europe - till att realisera och förverkliga affärsplanerna i återförsäljarledet. Som stöttning har du en stark ägare, en stor supportorganisation, vår globala marknadsavdelning och ett helt gäng av entusiastiska säljare.

Placering är på Hedin Electric Mobilityshuvudkontor i Göteborg/Mölndal. I rollen rapporterar du till VD.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Sales Manager BYD är du en stjärna på att skapa nya relationer, såväl externt som internt! Det här är alltså säljrollen för dig som älskar att skapa nya affärsmöjligheter. Du har förmåga att arbeta strukturerat och planera din arbetstid och samtidigt vara effektiv och lösningsorienterad. Du är proaktiv i ditt arbete och gillar en varierande och föränderlig vardag. Du är duktig på att skapa kundbehov och har erfarenhet av varumärkeslansering.

Vi behöver dig som är...
  • en försäljningschef eller märkeschef inom branschen idag
  • har ett stort intresse och kunskap om bilförsäljning och fordonsmarknaden
  • har förmåga att förstå utmaningarna och erbjuda vägar till lösning
  • vill lägga grunden för en hållbar affärsstrategi med tydlig målsättning samt bidrar till affärs- och utvecklingsglädje
  • har erfarenhet av projektledning och kan arbeta självständigt
  • kan och vill resa i tjänsten
I rollen ser vi att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vad erbjuder vi dig?

Rollen innebär en fantastisk möjlighet för dig som vill vara en del av ett framgångsrikt bolag med kraftig expansion och med mycket eget ansvar. I rollen ingår du i ledningsgruppen, får ta del av fina förmåner och ett generöst friskvårdsutbud.

Tjänsten är på heltid med en provanställning på 6 månader.

Hantering av ansökningar

Låter detta spännande och som nästa steg för dig? Då ska du ansöka redan idag!

Vi behandlar ansökningar löpande och vår ambition är att tillsätta rollen så snart som möjligt.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.