Ekonomiassistent inom Leverantörsreskontra

Ekonomiassistent inom Leverantörsreskontra

Ekonomiassistent inom Leverantörsreskontra

Om jobbet

Är du snabb, strukturerad och vill arbeta med en liten del av kakan på en stor avdelning?

Vi söker en snabb och självständig person som trivs med att jobba i ett högt tempo. Vi söker dig som är en driven och strukturerad ekonomiassistent som vill arbeta dedikerat med leverantörsreskontra.

Skicka in din ansökan redan idag, för det kanske är just dig vi söker!

Om tjänsten

Ekonomiavdelningen på Hedin Bil har hand om ekonomin för åtta bilbolag och består av drygt 30 medarbetare. Vi expanderar kraftigt med många nya anläggningar och behöver därför stärka upp ekonomiavdelningen. Du välkomnas in i ett team på nio personer som jobbar engagerat och prestigelöst med leverantörsreskontra.

Leverantörsreskontragruppen ansvarar för leverantörsfakturorna i åtta bolags reskontra. Vi hanterar fakturorna elektroniskt i Palette. Arbetsuppgifterna består till stor del av att boka betalningar manuellt, läsa in återrapporteringsfiler, påminnelsehantering, inkasso samt att kontinuerligt stämma av och "städa" reskontran. Arbetet innehåller även utredningar av olika slag samt att vi bistår organisationen med information.

I Palette administrerar gruppen allt från användare och roller till regelbaserad flödeskomplettering och automatkonteringar. Det är viktigt att man "lär känna" sina fakturor och kan se hur förbättringar kan göras så att vi får mycket förmatchat och förkonterat samt att vi sätter upp specialtolkning i samarbete med vår scanningspartner där det behövs.

Fokus ligger på flödet av leverantörsfakturor i Palette, ca 350 000 fakturor per år, och man arbetar endast med leverantörsreskontra i den här tjänsten. Gruppen samarbetar med kundreskontra, Redovisningsansvariga och Redovisningsassistenter men varje grupp gör sina arbetsuppgifter.

Profil

Vi tror att du är snabb, noggrann och har god förståelse för leverantörsfakturor. Det är viktigt att ha en positiv attityd och se roliga utmaningar snarare än problem. Detta för att en positiv attityd och arbetsmiljö leder till effektivt arbete samt trivsel på arbetsplatsen. Som person är du trevlig, hjälpsam och lösningsorienterad. Om du är intresserad av system, felsökning, avstämningar och att reda ut sådant som inte stämmer ser vi det som en fördel. Du behöver ha lätt för att kommunicera med kollegor och leverantörer över telefon och mail, så flytande svenska i både tal och skrift är ett måste.

Du bör ha goda kunskaper i Officepaketet och vara snabb på tangentbordet. Det är väldigt meriterande om du har arbetat i Palette eller inom fordonsbranschen tidigare.

Vi erbjuder

Förutom en fartfylld utmaning i ett tillväxtbolag kan vi erbjuda dig en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar. Sysselsättningsgraden är på heltid och tjänsten är en provanställning på 6 månader med tillträde snarast.

Välkommen med din ansökan!

Är du snabb och vill tillhöra ett starkt växande företag där det hela tiden händer något så är denna tjänst passande för dig.

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.