Ekonomiassistent Kundreskontra

Ekonomiassistent Kundreskontra

Om jobbet

Hedin Bil växer och expanderar. För att stärka upp vår ekonomiavdelning på huvudkontoret i Mölndal söker vi nu en ambitiös ekonomiassistent som vill arbeta dedikerat med kundreskontra.

Gruppen ansvarar för allt efterarbete i de sju bolagens kundreskontra och har daglig kontakt med personalen på våra anläggningar där man sköter själva faktureringen. Gruppen samarbetar även med leverantörsreskontra, redovisningsansvariga och deras assistenter. Vi har höga fakturaflöden och ett högt tempo, vilket kräver högt eget driv. I arbetet krävs också en god struktur, samarbetsförmåga samt en hög servicekompetens då man kontinuerligt arbetar med kundkontakt, både internt och externt.

Du välkomnas in i ett team på sex personer som jobbar engagerat och prestigelöst med kundreskontra. På hela ekonomiavdelningen är vi ett gott gäng på 27 personer som vi sitter tillsammans i ett öppet landskap

I gruppen ingår följande arbetsuppgifter:
 • In- och utbetalningar
 • Filinläsning av bankfiler
 • Manuell registrering av bilbetalningar
 • Påminnelsehantering
 • Inkasso
 • Löpande bokföring
 • Kontinuerligt arbeta med avstämning av kundreskontra
 • Arbetet innehåller även utredningar av olika slag
 • På daglig basis hantera och arbeta i affärssystemen Kobra
 • Aktivt arbeta med kompetensöverföring
 • Skapa struktur, ordning och effektivitet i ditt arbete
 • Arbeta mot digitalisering
Profil

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller har arbetat som ekonomiassistent inom kundreskontra tidigare.Det krävs goda kunskaper i svenska för att klara av arbetsuppgifterna.

Du ska ha goda kunskaper i Officepaketet och har du jobbat i Kobra eller något annat fordonsanpassat affärssystem tidigare är det meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta med macron eller programmering i excel är detta väldigt meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du har en fallenhet för att prata med olika typer av människor och en genuin vilja att göra ett bra jobb. Du har lätt för att samarbeta och sprider positiv energi omkring dig. Då rollen bistår övriga organisationen med finansiell information och support, är det viktigt att du har en hög servicenivå.

Vi erbjuder

Förutom en fartfylld utmaning i ett tillväxtbolag kan vi erbjuda dig en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar. Sysselsättningsgraden är på heltid och tjänsten är en provanställning på 6 månader med tillträde snarast.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.