Ekonomichef till Göteborgstryckeriet, Göteborg

Ekonomichef till Göteborgstryckeriet, Göteborg

Vi söker en affärsnära och drivande ekonomichef. I rollen som ekonomichef är du ansvarig för den dagliga verksamheten där du leder, utvecklar samt styr verksamheten i enlighet med affärsplanen. Rollen innebär personalansvar för tre medarbetare, operativt ansvar för redovisning och controlling. Du har ett strategiskt fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi som tillgodoser verksamhetens behov. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer också vara ett strategiskt stöd och bollplank till VD. Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla ekonomiavdelningen
  • Ansvara för att den externa och interna rapporteringen är korrekt och i tid
  • Månatliga bokslut, årsbokslut, årsredovisning och deklarationer
  • Ansvar för budget och prognos
  • Ansvar för skatt - och momsfrågor
  • Uppföljning och analys av verksamheten
  • Medlem i ledningsgruppen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är kunnig inom redovisning och har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har flera års erfarenhet från kvalificerad redovisning. Erfarenhet från industriverksamhet är meriterande. Du har ett coachande ledarskap som bidrar till att motivera och utveckla personalen. Du ser fram emot att få jobba i en organisation präglad av personligt engagemang och förtroende med en positiv företagskultur där medarbetarna utvecklas och trivs. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss på Göteborgstryckeriet vill vi att du är lyhörd, pålitlig och har ett positivt förhållningssätt. Du har ett strukturerat arbetssätt, är analytisk och har en förmåga att se helheten samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du trivs i en företagskultur av entreprenörsanda, korta beslutsprocesser, stort engagemang och rak kommunikation.

Placeringsort: Mölndal

Om Göteborgstryckeriet

Göteborgstryckeriet är ett av Nordens ledande kvalitetstryckerier och producerar trycksaker och förpackningar inom high-end segmentet. Vi är 100 medarbetare och omsätter ca 175 mkr. Kreativitet, kvalitet och tekniskt kunnande genomsyrar vårt arbete som utförs i våra tre olika verksamhetsområden.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Göteborgstryckeriet AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 februari 2020.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)