Inköpschef till Coherent, Göteborg

Inköpschef till Coherent, Göteborg

Din roll
Som Inköpschef ansvarar du för det strategiska och operativa inköpsarbetet på Coherent i Göteborg. Inköpssumman ligger på ca 50-60 MSEK per år. Du har personalansvar för 9 personer bestående av två operativa inköpare, en SQA-ingenjör och sex personer inom Logistik. Du rapporterar till Operations Manager och ingår i Operations ledningsgrupp. Rollen innebär även samarbete med koncernens inköpsorganisation. Det är en varierande och utvecklande tjänst med möjlighet att påverka och utveckla.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stödja, leda och utveckla ditt team i det dagliga arbetet
  • Identifiera och välja nya leverantörer inom optik, mekanik och elektronik i samarbete med utvecklingsavdelningen
  • Driva prisdiskussioner och förhandlingar med leverantörer samt upprätta avtal
  • Identifiera behov av dual sourcing
  • Strategiskt arbete med stafflingar och volymer
  • Kontinuerligt uppdatera inköpssystemet
  • Utföra leverantörsutvärderingar och uppföljningar
  • Analysera KPI:er, kostnadskalkyler och kostnadsutveckling
För att lyckas i denna roll
Vi söker dig som har erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och som är redo att ta nästa steg i din utveckling. Du har högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten. Du är van vid internationella leverantörskontakter samt att självständigt driva förhandlingar och teckna avtal. Det är meriterande med erfarenhet av inköp i tillverkande företag. Det är inget krav med tidigare chefserfarenhet men vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap i någon form. Viktigast är att du har ett stort intresse för människor.

Teknisk förståelse och intresse är en förutsättning för att lyckas. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift och är van att arbeta i större affärssystem. Det meriterande med erfarenhet av Lean eller annan liknande verksamhetsutvecklingsmetod.

Du trivs i en roll som är både operativ och strategisk och du delar våra värdeord: lärande, glädje, respekt och engagemang. Som person är du affärsdriven, målinriktad och har förmågan att vara kravställande och fatta beslut även i pressade situationer. Du är kommunikativ, samarbetsvillig och mån om att bidra till företagets och dina medarbetares utveckling. Vidare är du strukturerad, kvalitetsmedveten och bidrar med positiv energi.

På Coherent är du involverad i hela processen från utveckling till färdig produkt. Du får jobba i ett framgångsrikt företag med bra värderingar och stora möjligheter att påverka och forma tjänsten.

Välkommen med din ansökan med bifogat CV och personligt brev via www.jerrie.se senast 2019-12-13. Vid frågor kontakta Sabina Svensson på sabina.svensson@jerrie.se eller 0735-001387.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 13 dec 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Coherent Sverige utvecklar, tillverkar och säljer optikkomponenter och fiberkablage för högeffektlasrar. Vi ingår i ett av världens största laserföretag, Coherent Inc. Coherent är en ledande leverantör av lasrar och laserteknik inom vetenskap, medicin och industri.

Coherent Sverige är en marknadsledande leverantör av komponenter till högeffektlasrar. Våra kunder är i första hand lasertillverkare i Europa, USA, Kina och Japan. Idag sysselsätter vi runt 80 personer i Mölndal. Marknaden för högeffektlasrar växer och kraven på prestanda och tekniska lösningar ökar. Vår ambition är att fortsätta att växa genom att erbjuda världsledande prestanda och kvalitet i världsklass. På Coherent arbetar vi aktivt med Lean och ständiga förbättringar är en självklar del i vårt vardagliga arbete. Vi är samtidigt ett värderingsstyrt företag vilket innebär att vi strävar mot en gemensam syn kring våra fyra värderingar: Engagemang, Glädje, Respekt och Lärande.