HR och ledningsstöd till internationellt bolag

HR och ledningsstöd till internationellt bolag

Vi söker en stöttepelare till vårt nordiska huvudkontor i Mölndal. Rollen är mångfacetterad med varierande arbetsuppgifter inom HR/Lön, ledningsstöd och information. För rätt person kan vi erbjuda ett omväxlande arbete med goda framtidsutsikter.

Arbetsuppgifter

I denna spännande roll växlar du mellan att arbeta med HR-administration och att fungera som ett stöd till den nordiska ledningen. Du utgår från kontoret i Mölndal och rapporterar direkt till såväl VD som HR-chef. Båda roller färgas av att Clariant är en internationell koncern och du kommer att ha många kontaktytor i såväl Norden som Europa.

HR- avdelningen hanterar hela den nordiska verksamheten vilken främst består av tre produktionsanläggningar i Sverige, en i Norge samt det nordiska huvudkontoret i Mölndal. Du blir vår administrativa klippa inom områden som lön, personalkostnader, resor och internutbildningar. Du blir också kontaktperson för vårt nya tidssystem (FLEX) och hjälper till med månadsvis statistik och rapportering.

I din roll som ledningsstöd blir din roll att stödja den nordiska ledningen med planering, administration, uppföljning och information. Det kan exempelvis röra sig om att skapa agendor, presentationer och protokoll i samband med lednings- och styrelsemöten samt att koordinera administration av kundavtal eller andra legala dokument. Du kommer vara spindeln i nätet när det gäller interna och externa events, och du kommer även vara drivande när det gäller att anpassa och sprida koncerngemensam information.

Kort sagt - Clariant erbjuder en omväxlande roll där du är inblandad i väldigt mycket och där du också ges stort förtroende och ansvar.

Din profil

Du har redan arbetat i en liknande, stödjande roll i minst ett par år och trivs med kombinationen administration, siffror och människor. Dina tidigare kollegor beskriver dig som driven, ordningsam och samarbetsvillig och berättar att du är en stöttepelare som man alltid kan förlita sig på. Du nöjer dig inte med att göra som man alltid gjort, utan utmanar gärna rådande ordning och funderar på om man inte kan förenkla och förbättra metoder och rutiner ytterligare.

Vi tror du har någon typ av högre utbildning inom lön eller administration, men du kan också ha skaffat dig dina kunskaper genom annan utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du har god allmän datorvana och är van vid att arbeta i affärs-, lön,- och tidssystem. Då vi är en internationell koncern kräver vi att du har en god nivå på såväl talad som skriven engelska.

Om Clariant

Clariant är ett av världens ledande företag inom specialkemi. Koncernen har sitt huvudkontor i Schweiz och hade 2017 en omsättning på ca 6 miljarder CHF. Antalet anställda globalt är drygt 17 000. Clariant i Norden, med 130 anställda i sju enheter, har sitt huvudkontor i Mölndal och omsatte 2017 ca. 1,2 miljarder SEK.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.