HSB Mölndal söker Utvecklingsinriktad Affärsområdeschef Teknik

HSB Mölndal söker Utvecklingsinriktad Affärsområdeschef Teknik

HSB står inför en stor omvandling vad gäller digitalisering och utveckling av tjänsteutbudet. Nu när vår nuvarande chef inom kort ska pensioneras tar vi tillfället i akt att förstärka och utvidga rollen så att vi är väl rustade för kommande utmaningar. Vi söker dig som är en trygg och engagerande ledare som älskar att arbeta med människor. Är du även förändrings­benägen och vill arbeta i ett företag i stark utveckling? Då kanske du är personen som vi söker som vår nya affärsområdeschef teknik.

Som Affärsområdeschef teknik kommer du att ha budget- och resultatansvar och arbeta för lönsamhet i den delen av verksamheten. Du rapporterar till vd och ingår i ledningsgruppen. Du kommer att arbeta såväl med det dagliga löpande arbetet som strategiskt och med avtals­analyser/uppföljningar. Du ansvarar för att formulera och följa upp mål tillsammans med dina medarbetare för ditt verksamhetsområde.

I affärsområde teknik arbetar idag 11 medarbetare och bland dessa finns fastighetsskötare, drift­tekniker, förvaltare och projektledare vilka du kommer att ha personalansvar för. Till din hjälp i det dagliga arbetet har du två teamledare som ansvarar för avdelningarna fastighetsservice respektive fastighetsutveckling. Vårt mål är att skapa en bekymmersfri vardag för våra kunder, bostadsrättföreningarna, genom att erbjuda kvalitativa förvaltningstjänster.

I ditt ansvarsområde ingår också att vara chef för vårt eget hyresbestånd (bostäder och lokaler) och coacha det interna teamet bestående av förvaltare, fastighetsskötare och administratörer.

Du har ett tätt samarbete med din närmaste kollega – affärsområdeschef ekonomi. Ni ansvarar tillsammans för att kunden ser och upplever helheten som är en viktig del av vår leverans.

Det är av stor vikt att kunna leda och fördela arbetet samt coacha medarbetare. Du ansvarar för arbetsmiljön samt ser till att leverans till kunderna kvalitetssäkras. Vidare skapar och bibe­håller du goda kundrelationer.

Erfarenhet
Du är trygg i din roll som ledare och ska ha arbetat med ledarskap i 5-8 år, och du har adekvat utbildningsbakgrund.

Det är inget krav att du tidigare har arbetat i fastighetsbranschen men det är meriterande. Vi ser gärna att du har arbetat inom någon entreprenörverksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsarbete, t.ex. digitala omställningar som kräver nya tankesätt.

Personliga egenskaper
Du är en naturlig ledare som skapar delaktighet och engagemang hos medarbetare. Därtill tycker du att det är viktigt med kundfokus och att driva verksamheten framåt. Du har förmåga att få medarbetare att arbeta mot samma mål och skapa teamkänsla. Vidare har du lätt för att kommunicera, både i tal och skrift, och besitter social kompetens. Du tycker att förändringar är naturligt och en rolig utmaning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad HSB erbjuder
HSB strävar hela tiden efter att bli bättre, både som organisation och som arbetsplats, och det blir vi när medarbetarna utvecklas. Hos HSB är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär. Organisationen präglas av kärnvärderingarna engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan och beslutsvägarna är korta, vilket innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och HSB försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Genom att bidra till organisationens framgång kommer dina insatser att värdesättas. Möjligheterna finns hos HSB.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vill du veta mer?
Sista ansökningsdag 2020-10-31, intervjuer sker löpande. Ansökan görs genom att klicka länken nedan eller skickas till bo-goran.bengtsson@bestpeople.se. Märk ansökan "affärsområdeschef teknik" i ämnesfältet.
Vill du veta mer, kontakta Bo-Göran Bengtsson, Best People Consulting på telefon 070-7710012.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HSB Mölndal är ett kooperativt bostads- och förvaltningsföretag med verksamhet i Mölndals stad. Vårt uppdrag är att tillsammans med medlemmarna skapa det goda boendet. Förvalt­ningen omfattar ca 4 500 lägenheter i bostadsrätt och ca 240 lägenheter i hyresrätt samt kommersiella lokaler. Idag är vi 24 anställda och kontoret finns i trevliga lokaler på Torggatan 1 B i Mölndal.