Ekonomichef till Axson Svenska AB, Göteborg

Ekonomichef till Axson Svenska AB, Göteborg

Vi söker en operativ ekonomichef som vill vara med på en spännande resa där du har stor möjlighet att vara med och påverka och bidra till resultat. Axson Svenska AB är den entreprenörsdrivna koncernen med korta beslutsvägar och prestigelös kultur.

Tillsammans med Axson Svenskas ledning arbetar du aktivt med att utveckla och driva verksamheten framåt.

Rollen som Ekonomichef är bred och stimulerande för dig som vill arbeta både strategiskt och operativt. Du har ett övergripande ansvar för ekonomin i en koncern bestående av fem bolag. Du ansvarar även för att vidareutveckla rutiner och processer samt driva och bidra till förbättringar av företagets ekonomistyrning. Till din hjälp har du fyra ekonomiassistenter som arbetar i respektive dotterbolag. Du sitter i ledningsgrupp och kommer att arbeta nära VD och andra nyckelpersoner i företaget.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Månads- och årsbokslut
  • Uppföljning och analys av utfall
  • Ekonomistyrning
  • Löpande redovisning
  • Skatter och deklarationer
  • Valutor
  • Ansvar för affärssystemet Pyramid
  • Kontaktperson för revisor och bank
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från liknande roll och som har potential och vilja att växa vidare i din yrkesroll. Du är civilekonom eller motsvarande och har en bred erfarenhet som gör att du kan hantera detaljfrågor såväl som övergripande strategiska frågeställningar.

Som person är du analytisk, noggrann, kommunikativ och ansvarstagande. Ditt prestigelösa sätt gör att du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och du motiveras av att rollen innebär stort eget ansvar och du har förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Du arbetar effektivt med moderna IT verktyg där Excel är ett självklart arbetsverktyg som du använder dig av i din vardag.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via jerrie.se. Urval sker löpande så ansök snarast dock senast 20 januari. Har du frågor kontakta Malin Persson 0735-124498 (semester fram till 14 januari) eller Pierre Sander 0763-413411.

Om Axson Svenska AB

Axson Svenska är holdingbolag i en familjeägd bolagsgrupp som startades 1946. Gruppen marknadsför utrustning, tillsatsmaterial och tillbehör för svetsning, skärning, lödning, materialprovning och oförstörande mätning till verkstad- och industriföretag i hela Sverige.

Axsongruppen består av Axson Teknik AB, Meltolit AB, AB Svetsteknik och AB Kontrollmetod och fakturerade år 2017 180 miljoner kronor och är idag 53 anställda.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 20 jan (3 dagar kvar)