VAT Specialist / momsspecialist med kunskap inom SAP

VAT Specialist / momsspecialist med kunskap inom SAP

Är du en ekonom med särskilt intresse för moms? Besitter du kunskap inom SAP och är nu ute efter din nya utmaning i arbetslivet? Då har vi på Adecco tjänsten för dig! Just nu söker vi en momsspecialist till vår globala kund i Göteborg! Läs mer i annonsen här nedan och skicka in din ansökan redan idag.

Om tjänsten
Vår internationella kund söker nu en momsspecialist med SAP-kunskap till sin verksamhet i Göteborg. Gruppen du kommer tillhöra är bolagskoncernens centrala skattefunktion. De är 6 personer som arbetar i gruppen med olika ansvarsområden, från moms till transfer pricing.

Arbetsuppgifterna består främst av att ansvara för att underhålla, uppdatera och felsöka i där det blivit fel i momshanteringen. Ditt största ansvarsområde är att se till att momsen blir korrekt i alla transaktioner i affärssystemet SAP. Arbetet innefattar däremot inte att sköta momsrapportering eller deklarationer, utan det är mer strategiskt lagd. I rollen innebär det ett självständigt arbete med många kontaktytor mot organisationens olika funktioner.

Tjänsten är på mellan 80-100% och ska tillsättas omgående med start den 1 juni 2019. Du kommer få en anställning i Adeccos konsultverksamhet och hyras ut till vår kund under minst 12 månader.

Om dig
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi, gärna med en analytisk inriktning. Du bör ha ett stort intresse och viss kunskap för momsfrågor. Erfarenhet från arbete på exempelvis Skatteverket eller annat företag verksamt inom området är en mycket lämplig bakgrund, men inget krav. Vidare har du god datavana, särskilt i SAP. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och erfarenhet av att arbeta i större internationella företag är meriterande.

Det här är en tjänst för dig som trivs i en roll där du är drivande och tar mycket eget ansvar för att få saker gjorda. Du är prestigelös och brinner för att göra ett bra arbete och tycker det är roligt att fördjupa dig inom ditt intresseområde.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov, finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan
Tjänsten tillsätts omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden. Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johanna Johnsson på johanna.johnsson@adecco.se .

Välkommen med din ansökan!

Sökord:
VAT Specialist, VAT, momsspecialist, moms, taxes, SAP, Adecco, Göteborg
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.