Financial Controller till Ingram Micro Mobility

Financial Controller till Ingram Micro Mobility

Till Ingram Micro Mobilitys ekonomiavdelning i Göteborg söker vi nu en lojal och prestigelös Financial Controller. Du kommer att ingå i ett lokalt team som hanterar tre av våra legala bolag inom Ingram Microkoncernen. Som en del av deras team har du möjlighet att utveckla och implementera nya moderna processer i samarbete med det övriga teamet.

Om tjänsten
I rollen som Financial Controller kommer du att arbeta självständigt och proaktivt med den dagliga och månatliga kontrollen av cashflow, utfakturering, redovisning, allokeringar och lönsamhet.

Du arbetar tätt med säljare och produktchefer vad gäller resor, events och säkerställer så att dokumentationen följer intern policy samt de lagkrav som finns på området. Du har löpande kontakt med "Shared Service Center" i Sofia, Bulgarien, och ansvarar för korrekta kostnadsställeallokeringar, kontrollerar lönsamhet för olika produktområden och säkerställer en god kommunikation med vår personal på annan ort.

Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Säkerställa att manuella debiteringar och krediteringar följer kravspecifikation och interna rutiner.
 • Avrapportering till SCB, myndigheter och liknande
 • Ansvara tillsammans med ekonomichef för den interna och externa revisionen.
 • Att skapa kontroller, rutiner och processbeskrivningar i samråd med övriga avdelningen.
 • Att identifiera förbättringsområden och ta en aktiv roll i drivande av processutveckling.
 • Genomföra lönsamhetsanalyser för specifika produktområden och för enskilda kunder/kundgrupper.
 • Analys och säkerställande av leverantörer. Vara lokal expert på kostnadsställemappning samt övergripande kontrollera leverantörsreskontran på Shared Service Center i Sofia.
 • Kontroll av bolagens reseräkningar och det digitala system som bolagen arbetar med. Hantering sker hos vårt Shared Service Center i Sofia efter lokalt godkännande. Skapa en månadsvis uppföljning av kostnad per anställd/kostnadsställe.
Tjänstens omfattning är heltid och du rapporterar till ekonomichefen för bolaget som sitter i Göteborg. Du är stationerad på vårt kontor på Falkenbergsgatan 3 i Mölndal.

Om dig
Vi söker dig som har några års tidigare erfarenhet inom redovisning, Controlling eller liknande arbete. Du är väl förtrogen med administrationen på en ekonomiavdelning, duktig på att ta egna initiativ och tycker om att arbeta såväl självständigt som i ett team. Vi ser att du har goda kunskaper i Excel och är van vid arbete i större affärssystem. Kunskap i affärssystemet IFS är meriterande. Som person är du noggrann, analytisk och tycker om att arbeta med såväl administrativa uppgifter som proaktivt lönsamhetsarbete. Du är positiv, har en hög serviceanda samt duktig på att kommunicera såväl internt som externt.

Arbetsbelastningen kan vara ojämn från dag till dag vilket kräver förmåga att under tidspress göra omprioriteringar och att trivas med att arbeta mot uppsatta deadlines.

Tjänsten kräver följande kvalifikationer:
 • Eftergymnasial examen inom Ekonomi eller motsvarande
 • Arbetat Redovisningsekonom eller Controller i minst 5år.
 • Mycket goda Excelkunskaper,
 • Erfarenhet av affärssystemet IFS är meriterande.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du skall vara prestigelös men samtidigt driven och ha en hög lojalitet.

Om Ingram Micro Mobility
Ingram Micro i Sverige är en ledande distributör inom IT och Mobilitet som representerar koncernens samtliga affärsområden; Technology Solutions, Cloud och Commerce & Lifecycle Solutions. Vi erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och innovativa lösningar inom produktpaketering, mjukvarukonfigurering, e-handel och tredjepartslogistik.

Våra försäljningskontor hittar ni i Stockholm och Göteborg. Logistikverksamheter bedriver vi i Stockholm och Borås.

Om anställningen

Ingram Micro Mobility har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco.
Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco.

Ingram Micro erbjuder dig att ingå i ett glatt och engagerat team. Du får möjligheten att arbeta mycket självständigt men med teamet när dig. Du arbetar i en spännande bransch med mycket förändringar löpande.

Om ansökan
Tjänsten har start omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
 • Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
 • Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
 • Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
 • Ifall du är aktuell för tjänsten efter intervju med oss på Adecco kommer du att få träffa vår kund för en slutgiltig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Isabell Josefsson Via 08 - 100 500

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord

Adecco, Ingram Micro Mobility, Controller, Assistant, Finance, Redovisning, Ekonom, Mölndal
Mer info
Kontaktperson Isabell Josefsson
Telefon 08-100500
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 30 sept (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.