Teamleader inom rådgivning till IF-koncernen!

Teamleader inom rådgivning till IF-koncernen!

Vill du vara med och driva en IF-enhet i konstant förändring? Som teamleader intar du en coachande roll mot rådgivare där du motiverar och inspirerar ditt team så de kan leverera Nordens tryggaste rådgivning. Tjänsten som Teamledare bjuder in till stor frihet under ansvar och ett tätt samarbete med dina kollegor. Hos IF är det högt i tak, en framåtsträvande kultur samt en kreativ och utvecklingsfokuserad miljö. Låter det som något för dig? Läs då vidare och sök tjänsten redan idag då vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

IF hjälper sina kunder dygnet runt i skadeärenden. Deras kvälls-, helg- och nattverksamhet drivs av Nordic Assistance, ett bolag i IF-koncernen som bland annat är ansvariga för att hantera kundkontakter med motor- och egendomsskador. Idag består verksamheten av fyra team och ca 45 medarbetare som gemensamt tar emot 100 000 kundsamtal årligen. I början av 2019 kommer man ha kontor i IFs Flagship-kontor i Mölndal.

Du erbjuds en organisation som aktivt arbetar med att utveckla sin verksamhet med syfte att ha en så effektiv och kundorienterad process som möjligt. Du får en arbetsplats med högt tempo och härlig gemenskap samt tid till daglig utveckling, analys och eftertanke. Som anställd erbjuds du också karriärmöjligheter inom Nordens största försäkringsbolag.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer anställas direkt av Nordic Assistance AB, en del av IF-koncernen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som Teamledare bjuder in till stor frihet under ansvar och ett tätt samarbete med dina kollegor och ditt team. På kontoret är det högt i tak med en framåtsträvande, kreativ och utvecklingsfokuserad miljö. Du kommer i första hand ansvara för ett team men förväntas ha ett tätt samarbete och bygga lagkänsla med övriga tre team inom enheten. IF uppmuntrar nytänkande, eget ansvar och ger stort utrymme för egna idéer. Du kommer att ingå i ledningsgruppen av Nordic Assistance och förväntas därmed även bidra i frågor med bredare affärsmässiga karaktär.

Som teamleader är en stor del av din roll att leda olika typer av möten med dina medarbetare där du coachar individer och grupper med fokus på att utveckla och inspirera dina medarbetare till ökad framgång och utveckling. Dina medarbetare hjälper kunder som råkat ut för en skada och behöver göra eller har frågor om skadeanmälan. De kan också behöva hjälp när exempelvis bilen har stannat längs vägen.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av roller inom kundtjänst med fördel som skaderådgivare, larmcentralmedarbetare eller inom bärgningsbranschen
 • Har goda kunskaper inom Powerpoint och Excel
 • Motiveras av att driva din egen såväl som andras utveckling
 • Kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift
I den här rekryteringsprocessen tar vi stor hänsyn till dina personliga kompetenser. Då IF är en värderingsstyrd koncern är det mycket viktigt att du delar IFs kärnvärden: Pålitlig, Engagerad, Nyskapande och Enkel att nå och förstå. Då du har en coachande roll behöver du ha förmågan att motivera och inspirera andra och känna dig trygg med att fatta beslut. Som ledare är det också viktigt att du kan ifrågasätta inköra processer genom att komma med nya förslag och idéer. Du ser möjligheter där andra ser hinder och din positiva inställning smittar ofta av sig till andra. Vidare är du målfokuserad och har förmågan att organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, arbetstiderna varierar mellan 8-21, mestadels kväll och helg. Jour och nattarbete kan förekomma.
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Flöjelbergsgatan, Mölndal
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Emma Alkner, emma.alkner@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IFs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Organisation & ledning, Service & Kundtjänst, Kundtjänst, Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IF är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder och omkring 6 800 anställda. IF har omkring anställda 6 700 i Norden, varav 2 200 i Sverige. Bolaget IF, som vi känner det idag, bildades 1999 genom ett samgående av svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter. Syftet var att etablera det ledande skadeförsäkringsbolaget i Norden.

Rätt och hög kompetens är en framgångsfaktor i den mycket kunskapsintensiva försäkringsbranschen. IF arbetar ständigt för att ligga i framkant och ha de bästa möjligheterna till kompetensutveckling. På så sätt kan var och en av IFs medarbetare nå bästa möjliga personliga prestation.