Systemingenjör till Toyota Material Handling

Systemingenjör till Toyota Material Handling

Vill du vara med och bidra till utveckling på ett världsledande bolag inom materialhantering? Toyota Material handling söker nu en erfaren utvecklingsingenjör som gärna tar ett större och bredare tekniskt ansvar. Som Systemingenjör på Toyota får du vara med från prototyp till färdigkonstruerad truck. Tillsammans med konstruktörer från olika teknikområden arbetar du med att hitta innovativa lösningar för våra framtida produkter och med alltmer komplexa system kommer Du vara en viktig pusselbit i vårt utvecklingsarbete.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en nyckelperson som jobbar med systemutveckling inom elektronik- och energisystem. Du kommer vara länken mellan mjukvara och hårdvara och kommer att ingå i ett tekniskt orienterat team tillsammans med våra utvecklingsingenjörer inom området.

Du jobbar både med utveckling av befintliga produkter och systemdesign och utvärdering av nya koncept. Utöver detta kommer du även jobba med långsiktiga strategier för systemarbetet i kommande utvecklingsprojekt, där dina arbetsuppgifter består av:
  • Systemdesign inom el- och energisystem
  • Formulera modulgränssnitt och systemarkitektur.
  • Bryta ner produkt- och kundkrav till systemnivå
  • Analysera och utvärdera systemlösningar
Med närheten till både produktion och vårt utvecklingslabb har Du stora möjligheter att följa utvecklingen från idé till fullskalig högvolymsproduktion.

Vilka är Toyota Material Handling?
På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa. Vi är nummer ett i världen inom materialhantering och fortsätter hela tiden vår utvecklingsresa.
Vi gör stora investeringar i vår verksamhet inför framtiden och vi rekryterar personal till flera av bolagets funktioner.

Hållbar arbetsgivare
På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning, ett nyrenoverat gym och digitala friskvårdstjänster.

Pendling och distansarbete
Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering med motorvärmarplats inom 5 minuters promenadavstånd från din arbetsplats. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid. Möjligheten till distansarbete varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar.

Din profil
Till tjänsten som Systemingenjör söker vi dig som har/är:
  • Civilingenjörsutbildning eller motsvarande teknisk högskoleutbildning
  • Arbetat ett antal år med systemutveckling av liknande produkter men som gärna skulle ta ett större och bredare tekniskt ansvar
  • Ett brett teknikintresse
  • Erfarenhet av kravhantering är meriterande
Vi tror att du har god kommunikationsförmåga samt en bred teknisk kunskap. Du har en helhetsblick över flera teknikområden så som elkraft, mekanik och reglerteknik. Erfarenhet inom området elektriska drivsystem och förståelse för dess komponenter och gränssnitt ses som meriterande.

Din ansökan

Låter det intressant? Ansök i så fall senast 2023-04-02. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information
  • Sven-Inge Lennartsson, Gruppchef Product Development, 014286238
  • Caroline Asklöf, HR Business Partner, 014254319
Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 apr 2023 (14 dagar kvar)