Logistikutvecklare, vill du vara med och effektivisera våra logistikflöden och hitta nya transport- och logistikmöjligheter?

Toyota Material Handling i Mjölby utvecklar och producerar truckar och andra materialhanteringslösningar. Vår verksamhet kännetecknas av hög kvalitetsmedvetenhet, ständiga förbättringar och teknik i framkant, med kunden i fokus. Vi behöver nu utöka med en Logistikutvecklare till avdelningen för transport och logistik.

Som Logistikutvecklare på Toyota kommer du att arbeta med:
  • Externa flöden - kartläggning och värdering av transportlösningar till och från våran site i Mjölby.
  • Interna flöden - kartläggning och flödesoptimering av interna flöden och processer.
  • Arbeta med ta fram och utveckla system som är anpassade för verksamheten för att underlätta det dagliga arbetet och undvika kvalitetsavvikelser beroende på mänskliga faktorn.
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för enheten Transport och logistik och rapporterar direkt till chefen för Transport och Logistik. Till din hjälp har du ett gäng kompetenta och trevliga kollegor i Speditionsgruppen samt två Transport-managers (med ansvar för inbound samt outbound). I enheten ingår även en avdelning som ansvarar för nedmontering av de truckar som är för stora för att lasta på lastbil samt avdelningen som ansvarar för utlastning på våran kaj.

Rollen som Logistikutvecklare är en ny. Vi ser ett ökat behov på detta område då vi kommer att möta stora utmaningar i en ökad produktionsvolym de kommande åren. För att kunna möta behovet av ett ökat utflöde av nytillverkade truckar behöver vi optimera såväl interna processer och flöden samt externa flöden.

Kravspecifikation

Till tjänsten som Logistikutvecklare söker vi dig som har/är:
  • Utbildning eller erfarenhet av logistikarbete och transportbranschen.
  • En väl utvecklad analytisk förmåga samt blick för helhetsperspektiv.
  • Hög digital mognad och lätt för att lära, förstå och arbeta i olika system.
  • Hög personlig mognad, självgående och ett stort driv att utveckla och förbättra.
  • Du ska vara en glad person som bidrar till ett bra arbetsklimat i gruppen.
  • Då mycket av arbetet innefattar internationella kontakter så är goda kunskaper i engelska ett krav.
Vilka är Toyota Material Handling?

På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa.

Hållbar arbetsgivare
På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning åtta gånger per vecka och ett nyrenoverat gym.

Pendling
Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering inom 5 minuter från din arbetsplats med fri tillgång till motorvärmare.

Din ansökan
Låter det intressant? Ansök i så fall innan 20230122. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information
Sven Montelius, Manager Transport and logistics, 0142-88919
Emma Lindqvist, HR Business Partner, 076-1043954
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Transport & Logistik, Distribution
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 feb 2023 (2 dagar kvar)