Gruppchef konstruktion Special Products

Gruppchef konstruktion Special Products

Är du intresserad av att utveckla ditt ledarskap och arbeta med utveckling av både människor och teknik? Special Products är enheten som ansvarar för kundanpassningar av eltruckar på den globala marknaden och är djupt involverade i Toyota Material Handlings storkundsaffärer. Är du redo att ta dig an en spännande och utvecklande roll inom Special Products?

Som Gruppchef Konstruktion på Toyota kommer du att arbeta med:
 • Att leda och coacha medarbetare i det dagliga arbetet med att nå avdelningens mål.
 • Övergripande ansvar för personal och resursplanering.
 • Stötta medarbetare i tekniska beslut.
 • Övergripande ansvar för att rådande tekniska standarder uppfylls.
 • Leda och driva verksamhetsutveckling.
Som Gruppchef Konstruktion, Special Products, får du möjlighet att leda och driva utveckling i en mycket kundnära kontext. Gruppen är en av tre konstruktörsgrupper som arbetar med att anpassa Toyotas manuella och autonoma eltruckar efter våra kunders olika unika behov. Normalt kan gruppens tekniska lösningar upplevas i verkligheten inom bara ett par månader efter att konstruktionen är färdig.

Du kommer jobba aktivt för att säkra och prioritera resurser för att uppnå kundernas förväntningar. Även verksamhetsutveckling kommer stå i fokus då vi ständigt vässar våra processer och metoder för att nå avdelningens mål. Kontaktytorna är många och din roll blir ofta att möjliggöra vägen framåt både för din grupp och dina kunder. Kunden står alltid i fokus hos Special Products och i denna roll får du möjlighet att utmana både dig själv och din grupp att bidra med kreativa tekniska lösningar för att uppnå kundernas ständigt varierande behov.

Till tjänsten som Gruppchef Konstruktion Special Products söker vi dig som har/är
 • Minst 4-årig tekniskt gymnasium eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Tidigare erfarenhet inom produktutveckling.
 • Meriterande är tidigare erfarenhet som ledare eller chef.
 • Goda kunskaper i engelska såväl som svenska.
Som person ser vi att du är initiativtagande, du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är målinriktad och styrs således av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerande. Du brinner för samarbete och ser det som en självklarhet att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Din ansökan

Låter det intressant? Ansök i så fall senast 2023-02-05. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information
 • Tobias Odnell, Manager Special Design and Customisation, 0142-869 70
 • Elinor Ekblad, HR Business Partner, 0142-89765
Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling

Vilka är Toyota Material Handling?

På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa. Vi är nummer ett i världen inom materialhantering och fortsätter hela tiden vår utvecklingsresa.

Hållbar arbetsgivare

På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning, ett nyrenoverat gym och digitala friskvårdstjänster.

Pendling och distansarbete

Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid. Möjligheten till distansarbete varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar.
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 feb 2023 (7 dagar kvar)