Hoppa till innehåll
Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB logotyp

Category Manager Toyota Material Handling

Sista ansökningsdag
15 september 2024 (15 dagar kvar)
Publiceringsdatum
30 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Som Category Manager hos oss får du möjlighet att forma strategier och driva strategiska inköpsbeslut i en dynamisk och innovativ miljö. Du kommer att äga ansvaret för leverantörsportföljen inom tilldelad kategori och samarbeta med ledande leverantörer för att säkerställa en hållbar och robust supply chain. Inköpsavdelning på Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB har ett samlat inköpsvärde på 7500 MSEK.

Som Category manager på Toyota kommer du att arbeta med:
  • Utveckla och implementera strategier för tilldelade inköpskategorier
  • Analysera nuläge, framtida behov, marknadstrender och leverantörsbas
  • Utvärdera, kvalificera och utveckla leverantörer i enlighet med uppsatt strategi
  • Förhandla och teckna ram- och prisavtal
  • Följa upp leverantörernas prestation
  • Säkerställa att leverantörsbasen lever upp till företagets hållbarhetsmål
Som Category manager på Toyota Material Handling kommer du att driva ett tvärfunktionellt team med syfte att utveckla kategoristrategier och arbeta fram aktivitetsplaner för att implementera dessa. Du är ansvarig för att strategierna följer våra riktlinjer och bidrar till våra mål inom bland annat Cost, Quality, Delivery och Sustainability. Du koordinerar och samarbetar med andra inköpare inom koncernen för att uppnå synergieffekter.

Du är ansvarig för leverantörsbasen inom tilldelade inköpskategorier. Du håller dig uppdaterad kring förändringar och nyheter på leverantörsmarknaden och utvärderar kontinuerligt potentiella leverantörer. Du identifierar risker och implementerar aktiviteter för att mitigera dessa. Du initierar förbättringsaktiviteter med den befintliga leverantörsbasen för att uppnå en lägre totalkostnad och öka dess konkurrenskraft.

Du kommer att tillhöra en engagerad inköpsavdelning som består av runt 70 personer med varierande bakgrund, erfarenhet och personlighet. Vi har högt till tak, är hjälpsamma och har roligt både på jobbet och utanför.

Till tjänsten som Category manager söker vi dig som har/är
  • Civilingenjör i Industriell ekonomi eller motsvarande
  • Minst 3-5 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete i internationell miljö
  • Affärsjuridiska kunskaper och erfarenhet av avtalsförhandling
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Stort intresse för teknik och produktion
  • Drivande, självgående, analytisk, kommunikativ, goda ledaregenskaper
Vilka är inköpsfunktionen på Toyota Material Handling?

Toyota Material Handling är världsledande inom materialhanteringsbranschen och det görs stora satsningar för att möta framtidens behov av materialhantering. På vår inköpsfunktion i Mjölby arbetar drygt 70 medarbetare utifrån visionen "Be the ONE for supply chain".

Genom en stark investeringsvilja med fokus på förbättringar, ny teknik och hållbarhet vill vi på Toyota Material handling ligga i framkant. Inköp är en viktig funktion för företagets utveckling framåt och här blir du en central pusselbit i helheten vilket innebär intressanta uppdrag och globala kontaktytor.

Medarbetare på inköp beskriver kulturen som öppen, inkluderande och prestigelös med en god gemenskap och frihet under ansvar. Det finns en stark framåtanda och ambition att nå uppsatta mål samtidigt som vi har roligt på jobbet. Ledare inom inköp strävar efter att ge medarbetare variation, bredd i kompetensområden och möjligheten att växa i sin personliga utveckling.

"Som chef är det roligaste med mitt jobb att stötta och pusha mina medarbetare att ta sig an nya utmaningar, växa och utvecklas i sina roller"- Gruppchef, inköp.

Toyota som arbetsgivare
På Toyota Material Handling eftersträvar vi att vara en vänskaplig, trygg och framåtsträvande arbetsplats. Kulturen bygger på Toyotas värdegrund, där respekt och ett omsorgsfullt agerande är ledord i det dagliga arbetet. Vår ambition är att stärka konkurrenskraften genom att öka mångfalden i verksamhet och ta vara på olikheter. Genom vårt framstående miljöarbete, ambitiösa klimatmål och vår personalpolitik arbetar vi för att vara en hållbar arbetsgivare.

För att skapa förutsättningar till en hållbar vardag erbjuder vi våra medarbetare flextid och möjlighet till distansarbete på deltid. Vi har goda träningsmöjligheter med fri tillgång till gym och gruppträning samt ett generöst friskvårdsbidrag.

Din ansökan

Låter det intressant? Ansök i så fall senast 2024-09-15. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta HR, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information
  • Erik Gassdorf, Group Manager Strategic Sourcing, 0761 05 99 16
  • Andrea Landjö, HR Business Partner, 0761 05 44 19
Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB
Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren