Gruppchef för hållfasthet och simulering

Gruppchef för hållfasthet och simulering

Att ständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i företaget. Det märks i Väderstads eget växthus - den high-tech-präglade utvecklingsavdelningen. Här får idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept. Här kan minsta lilla skiss på en papperslapp ta konkret form i CAD-system och prövas i simuleringsprogram för att kanske bli en ny Väderstad-succé. Gruppen för hållfasthet och simulering är ca 10 medarbetare och är en del av Väderstad Test Center.

Är du tekniskt intresserad och brinner för att utveckla specialister och verksamheten du leder?

Då kan denna tjänst vara något för dig!

Väderstad fortsätter sin satsning på provning och söker därför en Gruppchef med inriktning mot Hållfasthet och Simulering. Gruppen består av provningsingenjörer och beräkningsingenjörer som tillsammans ansvarar för att verifiera produktens hållfasthet. Provningsingenjörerna utför lastmätningar på maskin i fält samt ansvarar för hållfasthetsprovning i labb. Beräkningsingenjörerna arbetar med statiska och dynamiska simuleringar där indata baseras på provningsingenjörens underlag. I rollen som Gruppchef är du en viktig kugge i att driva provningsverksamheten framåt och stödja produktutvecklingen.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a:
  • Övergripande koordinera i pågående utvecklingsprojekt och löpande utvecklingsarbete vad avser resurser i form av personal, pengar, tid och utrustning
  • Utveckla gruppens kompetenser inom området hållfasthet och simulering
  • Ansvara för processer och rutiner kring Väderstad Test Program
  • Arbeta strategiskt tillsammans med övriga i ledningsgruppen för provning
  • Eftersträva ständiga förbättringar och vidareutveckling inom området
  • Driva verksamhetsutveckling för gruppen i samarbete med hela provningsavdelningen
  • Upprätta en kreativ och trivsam atmosfär för medarbetarna
Din profil
För att passa in i rollen ser vi att du är en god ledare med dokumenterad erfarenhet som gillar att vidareutveckla specialister. Du har i grunden en relevant högskole-/civilingenjörsexamen eller flera års relevant arbetslivserfarenhet. Vi söker dig med god kunskap inom området mekanisk hållfasthet för svetsade konstruktioner. Vi ser även att du har ett stort tekniskt intresse och innehar god kunskap inom mekanik samt erfarenhet av hållfasthetsberäkning och mätteknik. Det är även meriterande om du arbetat med simulering tidigare.

Som person är du handlingskraftig, ansvarstagande samt har en mycket god samarbetsförmåga. Du uppskattar att utveckla människor som individ och i grupp samt arbeta strategiskt för att leda gruppen framåt. Du är praktiskt såväl som analytiskt lagd och trivs med varierande arbetsuppgifter.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Albrecht alt Maja Fundberg, HR Business Partner.

Vi intervjuar löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vaderstad.com
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Väderstad Group förser det moderna lantbruket med högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Vår vision är att bli världens ledande partner för enastående uppkomst genom fokus på innovation och global tillväxt. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad Group finns representerat i 40 länder. År 2018 hade Väderstad Group 1 400 medarbetare ochomsatte 3 miljarder kronor.