Systemarkitekt till Toyotas R&D

Systemarkitekt till Toyotas R&D

Vill du jobba med ny teknik i skarpa utvecklingsprojekt och vara med i digitaliseringen av uppkopplade fordon? Den möjligheten kan vara närmare än du tror. Vi på Toyota söker nämligen en Systemarkitekt för vårt fleet management system som utvecklas inom vår R & D funktion där vi realiserar industriell IoT i uppkopplade fordon. Hos oss får du jobba med den senaste tekniken riktigt nära slutprodukten och våra kunder.
Hos oss kommer du som Systemarkitekt bland annat få arbeta med:
Tillsammans med vårt arkitektteam utforma vår systemarkitektur för Toyotas IoT lösning
Leda utvecklingsteam för att säkerställa att slutprodukten följer vald arkitektur
Ta fram Proof-of-Concepts och utvärdera nya tekniska lösningar
Samarbeta med leverantörer och kunder för att säkerställa att vi använder rätt tekniker och komponenter
Arbeta med arkitektur end to end från edge till molnet. Våra molnlösningar i Microsoft Azure använder komponeneter som IoT-Hub, Device Provisioning Serivice, Service Bus m.m

Connectivitet är ett av Toyotas fokusområden i kraftig tillväxt. Du kommer arbeta i en organistion som ansvara för hela kedjan från sensor i truck till kundes UX. Som en del i vårt arkitekturteam kommer du fokusera på nästa generations fleet management system. Produkten har utvecklats inom Toyota sedan 2008 och närmar sig nu generation 4. Det är idag närmare 200 000 uppkopplade enheter, applikationen kopplar direkt till våra kunders verksamhet och produktivitet.
Slutprodukten är ett fleet management system för truckar som är en microservice applikation i Microsoft Azure. Den använder produkter såsom ReactJS, Kubernetes och MongoDB, utvecklarteamen programmerar i C# och JavaScript med moderna verktyg och arbetssätt.
Vi söker dig som kanske har arbetat ett antal år med utveckling av liknande produkter men som gärna skulle ta ett större tekniskt ansvar och ta en tydligare roll som arkitekt och teknisk ledare.

Vi söker dig som är/har:
Civilingenjörsutbildning eller motsvarande teknisk högskoleutbildning.
Bakgrund inom programmering t ex C#, .NET, Javascript eller liknande.
Kunskap om cloud-baserade system, t.ex. Azure eller AWS och systemering inom IoT är meriterande.
Ett brett teknikintresse och god problemlösningsförmåga.
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (7 dagar kvar)