Project Manager Industrialisering & Investment inom Operations

Project Manager Industrialisering & Investment inom Operations

Toyota Material Handling utvecklar och producerar truckar och materialhanteringslösningar i världsklass. Just nu söker vi på avdelningen Project & Tools Department 2 stycken projektledare, en med inriktning inom idustralisering (indus) och en inom investering. Är du rätt person för att anta utmaningen till arbete med världsledande logistikhantering? Då kan du vara den vi söker som Project Manager inom Operations.

Som Indus Project Manager på Toyota kommer du att arbeta med:
 • driva Industraliseringsaktiviter för kommande produktlanseringar
 • leda och engagera tvärfunktionella team
 • skapa tidplaner och genomföra beslutade aktiviteter
 • definera budgetunderlag
 • ständiga förbättringar och bidra till process- och verksamhetsutveckling
Som Indus Project Manager är din huvudsakliga uppgift att ansvara för att aktivt driva industraliseringsaktiviteter kopplat till företagets pågående R&D produktutvecklingsarbete. Uppdragen varierar i omfattning och komplexitet beroende på storlek av en produktlansering. Stort fokus ligger på att skapa förutsättningar för att planera och implementera nödvändiga aktiviteter för en Industralisering.

Du kommer att ansvara för att leda olika projekteam inom tillverkningsenheten, men även representera i tvärfunktionella Team inom produktutvecklingsarbetet.

I Industraliseringsarbetet kommer du att tillämpa Toyotas egna processteg för att säkerställa rätt mognadsgrad under tillverknings aktiviteterna.

Som Investment Project Manager på Toyota kommer du att arbeta med:
 • driva Investeringsaktiviter inom tillverkningsenheten, Operation
 • leda och engagera tvärfunktionella team
 • skapa tidplaner och genomföra beslutade aktiviteter
 • skapa investeringsunderlag för beslut på ledningsnivå
 • ständiga förbättringar och bidra till process- och verksamhetsutveckling
Som Investment Project Manager är din huvudsakliga uppgift att ansvara för att aktivt driva aktiviteter inom ramen för investeringar av produktionsanläggningar. Stort fokus ligger på att skapa förutsättningar för att planera och implementera nödvändiga aktiviteter för att effektivisera vår tillverkningskapacitet.

Du kommer att ansvara för att leda olika projekteam inom tillverkningsenheten, men även driva tvärfunktionella team inom företags olka funktioner.

I Investeringsarbetet kommer du att tillämpa Toyota tollgate -process enligt XLPM, för att säkerställa rätt mognadsgrad under projektfaserna.

Tjänsterna inom avdelning Project & Tool Department är en del av Production Engineering. Du ingår i en grupp med god dynamik som präglas av hjälpsamma och stöttande medarbetare. Tillsammans bistår ni med kunskap för att skapa rätt förutsättningar för en effektiv och utmanande tillverkningsenhet.

Som Project Manager ställs höga krav på din förmåga att kommunicera såväl internt som externt med leverantörer och samarbetspartners. Vi förväntar oss också att du utmanar befintliga arbetssätt genom att arbeta med ständiga förbättringar - Kaizen - i syfte att effektivisera verksamheten samt att i samarbete med chefer och kollegor utveckla och implementera processer och rutiner.

Vilka är Toyota Material Handling?
På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och inovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa.

Hållbar arbetsgivare
På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning åtta gånger per vecka och ett nyrenoverat gym.

Pendling
Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering inom 5 minuter från din arbetsplats med fri tillgång till motorvärmare.

Din ansökan
Låter det intressant? Ansök i så fall innan 2021-04-22. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information
 • Magnus Skagerström, Manager projects & tool design, 0142-866 64
 • Linn Forssell, HR Business Partner, 0142-897 56
Instagram: ToyotaMHsweden
Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB
Youtube: Toyota Material Handling

Kravspecifikation

Till tjänsten som Project Manager Indus / Investment söker vi dig som har/är:
 • Högskole- eller universitetsutbildning med teknisk inriktning
 • Några års arbetslivserfarenhet inom tillverkande industri.
 • Kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av att leda arbetsgrupper framgångsrikt
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad, självgående och agerar ansvarsfullt. Du är engagerad och duktig på att skapa delaktighet genom framgångsrik kommunikation på alla nivåer inom verksamheten.
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://toyota-forklifts.eu
Sista ansökningsdag 22 apr 2021 (8 dagar kvar)