Mekanikkonstruktör

Mekanikkonstruktör

Nu söker vi en Mekanikkonstruktör till vår avdelning inom Exteriör och Interiör design på Toyota R&D

Marknadens bästa kvalitet och kostnadsoptimerade produkter är en förutsättning för Toyotas fortsatta framgång på en hårt konkurrensutsatt marknad. Vår utvecklingsgrupp söker en mekanikkonstruktör inom produktutveckling med känsla för form.

Som Mekanikkonstruktör på Toyota kommer du att vara med och utveckla framtidens truckar, från prototyp till färdigkonstruerad produkt. Vi söker dig som gillar att utmanas för att hitta nya kreativa och innovativa lösningar.

Som Mekanikkonstruktör på Toyota kommer du att arbeta med:
 • Arbeta tillsammans med ditt tvärfunktionella team i våra nyutvecklinsprojekt
 • Konstruera anpassade produkter utifrån kunders önskemål
 • Modellering i Catia V5
 • Kreativ problemlösning
 • Intern kontakt inom företaget med design, kvalité, inköp samt produktion
 • Teknisk kontakt med underleverantörer
Arbetet präglas av tekniska utmaningar och nära samarbete med många kontaktytor både internt och externt inom Sverige och internationellt.

Vår grupp består av 11 personer med olika kompetenser inom mekanikkonstruktion, plastkonstruktion, ergonomi och formbestämning.

Vi arbetar teambaserat vilket innebär att du jobbar tätt tillsammans med kollegor inom R&D. Tillsammans med teamet arbetar du med att driva utvecklingsprojekten från ax till limpa, du kommer ha möjlighet att följa hela utvecklingskedjan.

Vilka är Toyota Material Handling?

På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och inovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa.

Hållbar arbetsgivare

På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning åtta gånger per vecka och ett nyrenoverat gym.

Pendling

Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering inom 5 minuter från din arbetsplats med fri tillgång till motorvärmare.

Din ansökan

Låter det intressant? Ansök senast 2021-02-28. Skicka in din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information

Isabelle Andersson, Manager Interiör & Exteriör Design, 0142-86796

isabelle.andersson@toyota-industries.eu

Viktor Andersson, HR Business Partner, 0142-86089

Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling

Till tjänsten som Mekanikkonstruktör söker vi dig som har/är

Som person har du lätt att samarbeta och du bidrar med energi och driv till arbetsplatsen. Du har en vilja att lära dig nytt och komma framåt i ditt arbete. Du har ett genuint teknikintresse och lockas av att arbeta för ett teknikintensivt bolag som hela tiden utvecklas.

Vidare ser vi att du har:
 • En examen som högskole-/civilingenjör inom maskinteknik, produktutveckling eller motsvarande. Alternativt att du har en gymnasieutbildning kombinerat med flerårig arbetslivserfarenhet inom produktutveckling och konstruktion
 • En helhetssyn i tekniska frågor och god förmåga att kommunicera i alla riktningar
 • Goda kunskaper inom CATIA
 • Erfarenhet inom plastkonstruktion och ytmodellering är meriterande
 • Kunskap inom Alias är meriterande
 • God engelska i tal och skrift
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://toyota-forklifts.eu
Sista ansökningsdag 3 mars 2021 (3 dagar kvar)