Beräkningsingenjör R&D

Beräkningsingenjör R&D

På Toyota Material Handling arbetar vi tillsammans för att utveckla och producera framtidens truckar. Vi söker nu en Beräkningsingenjör som kan ta en aktiv roll i att säkerställa att våra produkter är optimalt dimensionerade för att möta framtidens krav.

Beräkningsavdelningen ansvarar för hållfasthetsanalys och verifiering hela vägen från fältdatainsamling till slutverifierad produkt.

Som beräkningsingenjör på Toyota kommer du att arbeta med:
  • FEM-analys av våra produkter
  • Hållfasthet av svetsade konstruktioner
  • Verifierande simulering
  • Metodutveckling
  • Optimering
Som beräkningsingenjör på Toyota tillhör du avdelningen Test- och verifieringcentret. Du arbetar i ett beräkningsteam, innehållande beräkningsenjörer och simuleringsingenjörer, som gemensamt ansvarar för teamets uppgifter.

Vilka är Toyota Material Handling?

På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa. Vi är nummer ett i världen inom materialhantering och fortsätter hela tiden vår utvecklingsresa.
Vi gör stora investeringar i vår verksamhet inför framtiden och att vi rekryterar personal till flera av bolagets funktioner.

Hållbar arbetsgivare

På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning, ett nyrenoverat gym och digitala friskvårdstjänster.

Pendling och distansarbete

Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30min från Linköping och 20min från Motala. Vi erbjuder gratis parkering med motorvärmarplats inom 5min promenadavstånd från din arbetsplats. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid. Möjligheten till distansarbete varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar.

Din ansökan

Låter det intressant? Ansök i så fall innan 31 Oktober. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information

Joakim Jennsjö, Gruppchef Strength & Durability, 073-0622696
Fredrik Holmberg, Manager Test & Verification, 073-0435698
Lina Boozon Ekberg, Recruitment Partner, 0730-542796

Instagram: ToyotaMHsweden
Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB
Youtube: Toyota Material Handling

Till tjänsten som beräkningsingenjör söker vi dig som har/är
  • Civilingenjörsexamen inom hållfasthet eller motsvarande utbildning
  • 3 års erfarenhet inom hållfasthetsberäkningar
  • Kunskaper inom Hypermesh/Optistruct är meriterande
  • Driven och har lätt att arbete i grupp
  • Bekväm med engelska i tal och skrift
Du är driven och van att leda ditt eget arbete samtidigt som du är en lagspelare.
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 okt 2021 (21 dagar kvar)