Projektledare med fokus på digitalisering

Projektledare med fokus på digitalisering

På Toyota är vi övertygade om att allt som går att digitalisera kommer att digitaliseras. Vi behöver nu stärka vårt team av verksamhetsutvecklare för att accelerera vår digitaliseringsresa. Är du rätt person att identifiera möjligheter till digitalisering och leda digitaliseringsprojekt?

Uppdraget är en kombination av verksamhetsutveckling och projektledning som ger dig möjlighet att vara med från idéskapandet till leverans. Du ska i nära samarbete med andra delar av verksamheten säkerställa att initiativ till digitalisering fångas upp, förstås och prioriteras. De initiativen med störst potential till förbättring och effektivisering av verksamheten ska därefter implementeras under din projektledning. Utöver stora projekt finns goda möjligheter att även driva mindre initiativ parallellt. Du blir involverad i hela organisationen och får på så sätt en god överblick över verksamheten. Du ingår i teamet Process Management inom IS/IT som består av fem personer och fungerar som en länk mellan företagets olika funktioner.

Som Projektledare på Toyota kommer du att arbeta med:
  • Fånga upp behovet av verksamhetsutveckling och digitalisering hos företagets olika funktioner såsom R&D, Inköp, Produktion, Ekonomi och HR, i nära samarbete med vår ledning
  • Tillsammans med verksamheten och IS/IT förstå utmaningarna som behöver lösas, ta fram förslag på lösningar och utvärdera kostnad och värde för de olika lösningarna
  • Vara projektledare för ett eller flera av de största projekten
  • Tillsammans med övriga i gruppen ständigt förbättra vår projektmetodik för att säkerställa leverans i rätt tid och kvalitet
Vilka är Toyota Material Handling?

På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa. Vi är nummer ett i världen inom materialhantering och fortsätter hela tiden vår utvecklingsresa. Vi gör stora investeringar i vår verksamhet inför framtiden och vi rekryterar personal till flera av bolagets funktioner.

Hållbar arbetsgivare

På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning, ett nyrenoverat gym och digitala friskvårdstjänster.

Pendling och distansarbete

Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering med motorvärmarplats inom 5 minuters promenadavstånd från din arbetsplats. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid. Möjligheten till distansarbete varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning som civilingenjör/civilekonom eller motsvarande. För att lyckas i rollen ser vi att du har minst tre års erfarenhet av liknande roller inom verksamhetsutveckling, projektledning, digitalisering eller förändringsledning. Du har god kommunikativ förmåga, vilket innebär att du kan förklara komplexa idéer, både muntligt och skriftligt och är samtidigt inlyssnande.

Du är metodisk i ditt arbete och motiveras av att arbeta framåtriktat och av att digitalisera och utveckla processer. Du trivs i rollen som projektledare och tycker att det är spännande och utvecklande att leda komplexa och tvärfunktionella projekt. Som person är du driven och trygg i din förmåga att arbeta effektivt med personer inom alla nivåer på ett företag och strävar hela tiden efter att utvecklas i din roll.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Har du tidigare erfarenhet av XLPM, Six Sigma, Lean, 5S eller annan projektmetodik är det meriterande.

Din ansökan

Låter det intressant? Ansök i så fall senast 2022-12-04. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information
  • Simil Bertilsson Yousef, Gruppchef Process Management, 0142-864 56
  • Johanna Lamberg, HR Business Partner, 076-130 94 18
Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)