Business controller till Toyota Material Handling Europe (TMHE), Mjölby

Business controller till Toyota Material Handling Europe (TMHE), Mjölby

Söker du en spännande och utvecklande controllerroll nära företagsledningen? Har du erfarenhet av att arbeta inom en internationell koncern? Då är detta rollen för dig! Meritmind rekryterar nu en Business controller till Toyotas europeiska huvudkontor i Mjölby.

Som Business controller på avdelningen Business Control är du en del av en europeisk verksamhet och flera av dina dagliga kontakter sker med kollegor från olika europeiska länder. Du ingår i ett kompetent team på sex kollegor som tillsammans bistår Toyotas Europaledning med kontinuerlig finansiell rapportering och ekonomisk analys av koncernens tillväxt och lönsamhet. Gruppen har ett nära samarbete med avdelningen Financial Control som är ansvarig för koncernredovisning och Finansmanual.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten har ett fokus på uppföljning, analys och prognostisering av olika delar av Toyota Material Handling Europe (TMHE). Rätt person kommer att arbeta med affärsuppföljning både löpande/ månatligen samt även med ad-hoc på koncernnivå.
  • Månadsanalys av prestanda, risker och möjligheter
  • Driva/stödja prognosprocessen inom specifika områden
  • Bidra till att förbättra prognosnoggrannheten inom TMHE
  • Förenkla, utveckla och upprätta gemensam rapportering för leveransenheter
  • Förenkla, utveckla och etablera rapporterings- och uppföljningsstruktur för att driva prestanda och kontinuerlig förbättring
  • Utveckla och upprätta en struktur och process för att ge god analys om marknadens lönsamhet samt kontinuerlig uppföljning


Kvalifikationer och erfarenhet

Civilekonom med fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du får gärna ha erfarenhet från arbete inom en större internationell koncern. Du skriver och talar engelska flytande. Utöver mycket goda kunskaper i Excel så är färdigheter inom koncernrapporteringssystemet COGNOS samt olika BI system en fördel.

Personliga egenskaper

Toyotas mål är att bli störst i Europa och i den strävan spelar avdelningen Business Control en central roll. Du blir en viktig del i detta arbete vilket ställer krav på att du kan agera självständigt med stor drivkraft och hög integritet samtidigt som du fungerar bra i grupp. Du drivs av att leverera i tid och har förmåga att skilja huvudsak från bisak. Intresse för lösningar gällande system och strukturer är också av värde. Toyota värdesätter en öppen och framåt personlighet tillsammans med känsla för timing och situation.

Vad erbjuder företaget dig?

I rollen som Business controller sitter du mitt i informationsflödet nära företagsledningen vilket ger dig stora möjligheter att vara med och påverka åtgärder och planer som syftar till att förbättra bolagets ställning. Toyotas företagskultur bygger på en sund värdegrund som gör det möjligt för de anställda att växa och utvecklas internt.

Placeringsort: Mjölby

Om Toyota Material Handling Europé

Toyota's goal is to be Number one in Material handling in Europe. TMHE has two companies operating in the Finance area - TMH Commercial Finance AB offering customer finance, and TIFI - the Group Treasury. TMH Commercial Finance AB Business strategy is to offer financial products to Toyota customers to support the TMHE sales companies and Toyota dealers.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Toyota med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 november 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Business controller, Financial controller, Group controller, FP&A, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, bokslut, senior redovisningsekonom, redovisning, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, koncernredovisningschef, koncernredovisningsekonom, fastighetsekonom, bolagsansvarig, bolagsekonom
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)