AML Officer till Toyota Material Handling Commercial Finance i Mjölby

AML Officer till Toyota Material Handling Commercial Finance i Mjölby

Har du tidigare erfarenhet från AML-området? Har du tidigare arbetat med regelverksfrågor och implementering av policys, rutiner och instruktioner? Då kan denna möjlighet vara någonting för dig! Tillsammans med Toyota Material Handling Commercial Finance söker vi nu en AML Officer, till en ny och bred roll med ansvar för hela regelverksprocessen. Tjänsten som är på heltid är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer att anställas direkt av Toyota Material Handling Commercial Finance som har sitt säte i Mjölby. Du kommer att rapportera till bolagets Managing Director.

Om rollen

Finansbolagets uppgift är att supportera koncernens bolag med finansiella produkter och tillgodose behov av finansiella kundlösningar. Toyota har som mål att bli störst i Europa och i den strävan har finansbolaget en central roll.

Som AML Officer får du en nyckelroll i organisationen, och ditt största fokusområde blir att ansvara för hela regelverksprocessen och att säkerställa god regelefterlevnad inom AML-området. Du har ett brett kontaktnät och samverkar med många olika funktioner inom bolaget, både i Sverige men också internationellt med våra europeiska säljbolag och våra filialer i Tyskland, Italien och Frankrike. Toyota Material Handling Commercial Finance är placerade i trevliga lokaler i Mjölby.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att bestå av:
 • Omvärldsbevakning inom regelverksområdet och implementering av policys, rutiner och instruktioner (både i Sverige och filialerna i Europa).
 • Harmonisering av AML-processen hos våra filialer utifrån gällande policy och lagstiftning.
 • Utbildning av interna medarbetare inom AML-området.
 • Riskklassificering.
 • Kontinuerligt effektiviseringsarbete och förbättringsarbete på övergripande nivå för att höja AML-kunskapen, kvalitén, effektiviteten och för att underlätta för affärssidan.
 • Bistå bolagets affärsansvariga/kundansvariga med råd och reflektioner inför potentiella och aktuella samarbeten.
 • Sätta upp strukturer och arbeta aktivt med sanktionsfrågor (Koncerninternt).


Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter på en AML-enhet, antingen inom bank och finans eller annat område, och du har mycket goda kunskaper inom relevanta regelverk. Du har en vana av att tolka regelverken och implementera dessa i verksamheten. Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning i grunden, gärna inom juridik.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Detta är viktigt då du kommer att ha mycket kontakt med filialer och säljbolag i Europa. Som person är du analytiskt lagd, med en stark kommunikativ sida.

Om Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Europe (TMHE) helps businesses of all sizes across Europe meet today's material handling challenges with a full range of Toyota counterbalanced forklift trucks, warehouse equipment, services and added value solutions, including service contracts, short term rental, used trucks and the Toyota t-site Fleet Management Solution. Active in more than 30 countries across Europe and with headquarters in Sweden, TMHE has a European office outside Brussels and factories in Ancenis (France), Bologna (Italy) and Mjölby (Sweden). With about 11 700 employees along with a network of independent distributors and dealers, TMHE is the European regional organization of Toyota Material Handling Europe Group (TMHG), which is part of Toyota industries Corporation (TICO) - the global leader in material handling equipment.

Läs mer på www.toyota-forklifts.se/

I denna rekryteringsprocess samarbetar Toyota Material Handling Commercial Finance med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Niclas Persson på niclas.persson@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske fram t o m augusti, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)