Transportchef till Runsvengruppens centrallager

Transportchef till Runsvengruppens centrallager


Vi söker förstärkning med en Transportchef till vårt servicekontor i Skänninge som vill arbeta både taktiskt med planering och utveckling men även med analys/uppföljning av åkerier, avtal och transportkostnader. Hos oss får du möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern. Här trivs du som sätter resultat och kundnytta före prestige och vill arbeta i ett handlingskraftigt bolag där din insats gör skillnad. Vi erbjuder dig möjlighet att växa och utvecklas med bolaget, samt en arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att ta eget ansvar.

Om företaget
Sedan 1948 bedriver Runsvengruppen handelsverksamhet under signumet "en god affär". Servicefunktioner samt varuförsörjning sköts via Runsven AB. Marknadsarbete och försäljning sköts huvudsakligen via ÖoB, där ÖoB är ett utav Sveriges ledande lågprisvaruhus och finns på närmare 100 platser över hela Sverige. Runsvengruppens Servicekontor samt Centrallager finns i den medeltida staden Skänninge på den vackra Östgötaslätten och erbjuder goda pendlingsmöjligheter från bl.a. Motala, Mjölby och Linköping.

Dina arbetsuppgifter
Som Transportchef kommer du arbeta i en verksamhetsnära och kommunikativ roll, där du samarbetar med stora delar av organisationen där du bland annat kommer att driva och ansvara för transportplaneringen samt analys och uppföljning av åkerier med fokus på kostnad, kvalitet och effektivitet. Rollen kan beskrivas som en administrativ och koordinerande funktion, med syftet att, tillsammans med dina kollegor, skapa ett effektivt logistiskt flöde. Som Transportchef får du möjligheten att kombinera din verksamhetsförståelse med ditt resultatintresse och att arbeta med högt prioriterade projekt. Du är personalansvarig chef över våra transportkoordinatorer och är del av den operativa ledningsgruppen för Varuflödet samt rapporterar till Varuflödeschef. Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden: * Budgetarbete för in och utgående transporter * Avtalsprocess för transporter * Taktiska möten med transportörer * Processuppföljning transport och regelverk * Upphandlingar * Utveckling av transportaffärer * Projektledning

Din profil
Vi söker dig som brinner för utveckling och effektivisering för att säkra en kostnadseffektiv transportlösning. Du drivs av att leverera resultat i en miljö med högt tempo och där tjänstens många kontaktytor, både internt som externt, ställer krav på att du kan formulera dig på ett professionellt sätt samt att du är representativ och affärsmässig i ditt agerande och har hög integritet. Du är en positiv person som sätter laget före jaget. Du är trygg i dig själv och är inte rädd för att ta beslut. Du har goda coachande ledaregenskaper och för att lyckas i rollen är det viktigt att du skapar engagemang och arbetsglädje. Att du förmedlar budskap och information på ett enkelt och tydligt sätt och att du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga är en förutsättning. Du är starkt resultat- och affärsinriktad, du har god förståelse av affärskritiska processer tvärs genom hela organisationen och är van att arbeta i en matrisorganisation. Dina egenskaper och erfarenheter: * Eftergymnasial utbildning i logistik och/eller flerårig erfarenhet av distribution och logistik. * Chef med personalansvar. * Dokumenterad projektledarutbildning samt erfarenhet från projektledande roller. * Goda kunskaper i svenska och engelska samt van datoranvändare. * Som person är du driven, kommunikativ, utvecklingsorienterad och prestigelös. Tjänsten är tillsvidare på heltid och placerad vid vårt servicekontor i Skänninge. Som Transportchef rapporterar du till Chef Varuförsörjning men arbetar även tätt med medarbetare både inom SCM, lager och inköp.

Ansökningsförfarande
Har du frågor kontakta Lena Johansson, Skill på lena.johansson@skill.se eller 0708-52 32 36 eller Andreas Schmidt på 073-854 71 35 Välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.

Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Ekonomi, Administration, Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 22 dec 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.